NHL vil slå rekord med kæmpekamp

Den traditionsrige nytårs-kamp Winter Classics vil i 2013 få 110.000 tilskuere, lover NHL-chefen Gary Bettman

Detroit og Toronto mødes i den traditionelle Winter Classic næste år. (Foto: AP/Rick Osentoski)
Detroit og Toronto mødes i den traditionelle Winter Classic næste år. (Foto: AP/Rick Osentoski)

I USA skal det være stor, større størst. Det er også et motto, der klinger i ishockeyorganisationen NHL.

I hvert flad barsler foretagendet med at slå alle tilskuerrekorder for en ishockeykamp.

Det skal ske 1. januar 2013, hvor Detroit Red Wings tager imod Toronto Maple Leafs i nyklassikeren Winter Classics – en årlig tilbagevendende nytårskamp, der foregår under åben himmel.

Denne gang bliver det Michigan Stadium – hjemsted for football-holdet på University of Michigan – der for en dag skal omdannes til ishockey-arena. I populær tale hedder det blot ’The Big House’, og det er der en grund til. Kapaciteten er nemlig imponerende 109,901, og ikke et sæde vil stå toomt om knap et år, lover NHL’s øverste chef Gary Bettman.

Forventer fuldstændig udsolgt
- Kampen vil blive spillet på det imponerende Big House. Men hvad der er lige så imponerende er, at der vil være fuldstændig udsolgt, sagde han selvsikkert på et pressemøde her til aften.

Men han har noget at have sin optimisme i. For det er blot lidt over et år siden, at der præcis samme sted eftertrykkeligt blev sat verdensrekord, da det lokale universitetshold Michigan Wolverines slog Michigan State Spartans fra lokalrivalerne fra Michigan State University.

Her var 104.173 mennesker mødt frem til en gang ishockey - mere end 30.000 flere end den daværende rekord sat på Veltins Arena i Gelsenkirchen, da Tyskland slog USA i åbningskampen ved VM i 2010.

0 kommentarer
Vis kommentarer