KHL-liga er sløv med at søsætte dansk hold

Danmarks Ishockey Union afventer utålmodigt materiale fra KHL-ligaen, så man kan finde sponsor til hold

Danske spillere kan ende i den russiske liga. (Polfoto)
Danske spillere kan ende i den russiske liga. (Polfoto)

Drømmen om at få et dansk ishockeyhold med i verdens næstbedste turnering - den russiske KHL-liga - lever fortsat, men russerne har slet ikke travlt.

Danmarks Ishockey Union (DIU) savner materiale, som en eventuel sponsor kan tygge på, fortæller DIU-direktør Enver Hansen.

- Vi er stadig på opgaven, men vi mangler noget, vi kan putte i tasken, når vi skal ud at tale med de danske virksomheder.

- Vi vil have et oplæg, der inkluderer seertal og dokumentation fra ligaen. Det skal vi have fra KHL, men det har vi ikke fået endnu. Så vi er lidt i en venteposition, siger Enver Hansen.

Russerne rettede sidste år henvendelse til DIU med ønske om at få et dansk hold med i ligaen.

Letter vil dele VM-værtskab med Danmark

Det vil koste et større millionbeløb årligt at drive et hold i den store russiske isliga, men der skulle til gengæld være penge at hente på tv-indtægter.

Selvom ishockeyunionen savner russisk handling, er det endnu ikke sådan, at det er for sent.

- Det har aldrig været meningen, at det skulle være fra næste sæson. Der er en gennemløbstid på den slags.

- Vi er ikke i tidsnød eller noget, men omvendt vil vi også gerne i gang. Det er en opgave, som godt kan tage tid. For de virksomheder, det er interessant for, skal også finde pengene på budgettet, siger Enver Hansen.

Flere sponsoreksperter har peget på, at energiselskabet Dong kunne være en oplagt sponsor, da selskabet har tætte forbindelse til Gazprom, som igen er tæt knyttet til KHL-ligaen.

Samtidig er Dong i forvejen sponsor for DIU, men der har ikke været en seriøs samtale mellem unionen og Dong om et dansk KHL-hold.

- Jeg kan ikke engang huske, om jeg har nævnt det i en bisætning, men det har ikke været seriøst, for vi har ikke endnu det materiale, vi skal bruge for at præsentere det ordentligt, siger Enver Hansen.