Frans foran millionkontrakt

Tyk bankbog: Frans Nielsen er en eftertragtet herre og kan til sommer se frem til at blive den højest lønnede dansker i NHL

Frans Nielsens bedrifter på isen i NHL kaster sandsynligvis en ny kontrakt af sig. Snart skal han på direktionsgangen hos New York Islanders for at forhandle. (Foto: AP)
Frans Nielsens bedrifter på isen i NHL kaster sandsynligvis en ny kontrakt af sig. Snart skal han på direktionsgangen hos New York Islanders for at forhandle. (Foto: AP)

Snart er det slut med startløn for Frans Nielsen.

Siden han i 2007 fik debut i NHL, har hans løn været stabil lav –altså set med NHL-briller.

Hans nuværende årsløn er langt under ligaens gennemsnitsløn på to millioner dollar. Ja, faktisk er hans årsgage på 550.000 dollar under NHL's nuværende mindsteløn.

TV: 11-årig scorer labert mål

Dengang –i 2008 –valgte han fuglen i hånden og skrev under på en sikker, fireårig kontrakt til en lav løn i stedet for en mere givtig kortere kontrakt.

I mellemtiden har han udviklet sig til at nøglespiller for newyorkerne, og hans loyalitet og kvaliteter bliver formentlig belønnet med en guldrandet ny kontrakt til sommer.

Vigtig rolle på holdet
I hvert fald vurderer ishockeyjournalist Arthur Staple fra den Long Island-baserede avis Newsday, at Islanders vil strække sig langt med lønchecken for at beholde den danske center.

– Han er vigtig for dem. Han er tydeligvis en af de spillere, der kan spille i alle situationer.

– Måske vil de gerne have mere ud af ham fremadrettet, men han har en disciplineret defensiv, tager gode faceoffs, og så er han god til at holde modstandernes top-backer ude af spillet, siger Arthur Staple, der følger New York Islanders i tykt og tyndt.

TV: Tangerer legendarisk rekord

Og Frans Nielsen HAR en høj stjerne i klubben. Det understreger klubbens direktør, General Manager Garth Snow.

– Vi vil helt sikkert beholde Frans. Hans rolle på holdet og måde at være på er meget vigtig for os.

– Det er præcis det, som vi har stræbt efter på holdet, siger Garth Snow, der blot smiler, ikke siger noget, når snakken falder på en egentlig kontraktforhandling.

Regin opereret: Misser helt sikkert VM

Måske fordi han vurderer, at det er danskeren, der har de fleste trumfer på hånden. Sådan ser Arthur Staple i hvert fald på det.

– Nu om dage vil trænere gerne spille et stramt spil og vinde med et enkelt mål. De leder ikke efter spillere, der tager store chancer.

En sjælden type
– Frans er en sjælden type i NHL. Det ville ikke overraske mig, hvis han bliver tilbudt en treårig aftale til cirka otte millioner dollar. Men det kan også blive meget højere.

Ny klub til Starkov

– Er der andre klubber, der vil byde ind på ham, når hans kontrakt udløber?

– Ja, det tror jeg helt sikkert. Der er mange, der kan lide hans måde at spille på. Og fordi de netop er på udkig efter sådan en type, så vil de ikke forlange mere defensivt af ham.

– Jeg ser ham som en type meget lig Washingtons Brooks Laich. Han var igennem samme situation i sommer og endte med at få et rigtig godt tilbud fra klubben selv.

Det lød på 27 millioner dollar over seks år.

Frem til 1. juli er det kun New York Islanders, der må forhandle med Frans Nielsen. Derefter må han frit tale med andre klubber.