Canadisk dødsoffer drømte om NHL

Lokomitivs canadiske cheftræner, som blev dræbt ved flystyrt i Rusland, havde topjob ved NHL i sigte

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Den canadiske ishockey-stjerne Brad McCrimmon, 52 år, der vandt Stanley Cup som spiller hos Calgary Flames i 1989, havde en drøm: Han vil være cheftræner i NHL i den nærmeste fremtid.

I går blev han dræbt ved et flystyrt i byen Jaroslavl i Rusland - sammen med næsten hele sin trup fra Lokomotiv Jaroslavl.

Springbræt
- Brad McCrimmon har betragtet sin stilling i Rusland som en slags springbræt til job som cheftræner ved NHL, siger Ken Holland, direktør ved Red Wings.

Brad McCrimmon forlod Detroit Red Wings for at arbejde i Rusland.

- Han troede at cheftræner-stilling ved Lokomotiv Jarislavl vil bane vejen for fremtidige træner-karriere hos NHL. Jeg ved, at det var hans plan, siger Ken Holland.

Flystyrtet i Rusland har kostet to andre tidligere Red Wings-spillere livet: Stefan Liv og Ruslan Salej.

Startbane for kort?
Ifølge de seneste oplysninger styrtede det russiske YAK-42 fly ned kort efter start fra lufthavnen i Jaroslavl, fordi flyet ikke var i stand til at opnå den nødvendige hastighed under take-off. Det kan skyldes at længden af den eneste startbane manglede nogle meter under take-off.

- Der stod fire fly og to helikoptere på banen, siger Valerij Okulov, den russiske vice-transport minister og den afdøde præsident Boris Jeltsins svigersøn, til radiostationen Ekko af Moskva.

De nævnte luftfartøjer transporterede højtstående gæster til Verdens Økonomiske Forum.

Men ifølge Valerij Okulov var startbanens længde på 2850 meter under flyets take-off - absolut nok til at flyet normalt skulle kunne lette.