Frygter for svensk stjernes liv

Stefan Liv frygtes omkommet i det frygtelige flystyrt i Rusland onsdag

Stefan Liv i den svenske landsholdsdragt i en kamp mod netop Rusland i februar. (Foto: AP)
Stefan Liv i den svenske landsholdsdragt i en kamp mod netop Rusland i februar. (Foto: AP)

Facebook og Twitter er allerede oversvømmet af reaktioner og sites oprettet til minde om Stefan Liv.

Den svenske landsholdsspiller i ishockey spiller til daglig i russiske Lokomotiv Yaroslavl, hvis hold onsdag var involveret i en flyulykke, hvor op mod 40 personer blev dræbt.

Enkelte passager har overlevet styrtet, der skete på vejen fra Yaroslavl til Minsk i Hviderusland for at spille en kamp torsdag. Problemet er bare, at det stadig er for tidligt at fastslå, hvem der har overlevet, og hvem der er blevet dræbt.

Meldingerne er, at hele førsteholdstruppen var ombord på flyet, men det er uvist om svenske Liv er blandt de overlevende.

Foreløbig er der oprettet seks fangrupper på facebook med navnet R.I.P. - rest in peace, mens utroligt mange brugere af Twitter håber og beder til svenskerens overlevelse.

- Beder til guderne for Stefan Liv, skriver en bruger.

I det svenske udenrigsministerium er der endnu ikke indløbet nogle meldinger om Livs skæbne.

- Vi ved endnu ikke, om der har været nogle svenskere involveret. Men vi arbejder på at finde ud af det, siger talsmand Linn Duvhammar til Aftonbladet.

En anden udlænding i truppen er den tjekkiske stjerne Jan Marek. Han var blandt andet med det hold, der i 2010 vandt verdensmesterskabet i Köln, mens han i sæsonen 2008-09 blev topscorer i den russiske liga med 35 mål for Magnitogorsk Metallurg.