Ny dansker på vej til NHL

Den 18-årige Herning-knægt Nicklas Jensen på vej til Vancouver Canucks med Jannik Hansen på holdet

Nicklas Jensen iklæder sig en Vancouver Canucks-kasket efter nattens draft. (Foto: AP)
Nicklas Jensen iklæder sig en Vancouver Canucks-kasket efter nattens draft. (Foto: AP)

Som den kun tredje danske ishockeyspiller nogensinde, blev den 18-årige Nicklas Jensen taget af en de store NHL-klubber i fredagens første udvælgelsesrunde, der typisk omfatter de største talenter.

Dermed har Nicklas Jensen udsigt til at blive holdkammerat med Jannik Hansen, der er stamspiller hos det canadiske storhold Vancouver Canucks, som i år nåede frem til de afgørende kampe om Stanley Cup-trofæet og det nordamerikanske mesterskab i ishockey.

Hidtil har kun to danske spillere opnået at blive taget i første runde. Lars Eller i 2007, der blev udvalgt af St. Louis Blues som nummer 13 i rækken af de udvalgte talenter, samt Mikkel Bødker, der blev taget som nummer otte af Phoenix Coyotes.

Nicklas Jensen blev taget som nummer 29 ud af de i alt 30 talenter, men det er han sandsynligvis bedøvende ligeglad med. For nu er døren for alvor åbnet til, at Herning-knægten kan blive den syvende danske spiller i Nantional Hockey League.

Søn af landsholdsback
At blive draftet, som amerikanerne kalder det, er ingen garanti for at komme til at spille med de bedste, men jo tidligere en spiller bliver taget, jo større er sandsynligheden.

En overvejende del af de spillere, som udvælges i første runde, ender med at få en karriere i NHL.

Spillerne har ikke selv nogen indflydelse på, i hvilken klub de havner.

- Jeg har ikke en drømmeklub. Drømmen har altid bare været NHL, så jeg venter spændt, sagde Nicklas Jensen inden spændingen blev udløst i St. Paul i Minnesota, hvor draften fandt sted.

Nicklas Jensen er søn af den tidligere landsholdsback Dan Jensen. Det seneste år har sønnike skøjtet rundt i den canadiske juniorliga for Oshawa Generals.

0 kommentarer
Vis kommentarer