Hansen og Vancouver må ud i syvende kamp

Vancouver tabte 2-5 i sjette NHL-finale efter fire Boston-mål på under fem minutter. Syvende finale venter.

Jannik Hansen og Vancouver Canucks skal ud i den 7. og afgørende kamp om Stanley Cup-trofæet (Foto: AP)
Jannik Hansen og Vancouver Canucks skal ud i den 7. og afgørende kamp om Stanley Cup-trofæet (Foto: AP)

Jannik Hansen og Vancouver Canucks havde matchbold, men udnyttede den ikke i den sjette kamp i finalerne om NHL-mesterskabet.

Holdet blev sendt hjem til Canada med et 2-5-nederlag til Boston Bruins, som scorede fire mål indenfor blot fire minutter og fjorten sekunder af første periode.

Dermed er stillingen 3-3 i finaleserien, hvor sejren går til det hold, der først vinder fire kampe.

Der var ikke spillet mere end fem minutter, da Brad Marchand bragte hjemmeholdet foran fra en meget spids vinkel, og kort efter var den gal igen for Canucks.

Se mere: Stor ros til Jannik Hansen

Milan Lucic scorede mellem benene på målmand Roberto Luongo, og lidt senere udnyttede Andrew Ference en overtalssituation.

Det fik Vancouver-træner Alain Vigneault til at bytte keeper, og selv om Cory Schneider kort efter sin indskiftning måtte se sig passeret, holdt han stort set stand resten af kampen.

Det nyttede bare ikke meget, når Vancouver igen havde store problemer med at få hul på Bostons supermålmand Tim Thomas.

Jannik Hansen misbrugte blandt andet en én-mod-én-chance mod Thomas, der ikke lod sig narre og fik afværget forsøget med sin benskinne.

Se også: Statistikken siger Hansen-sejr

Senere havde danskeren endnu et nærgående forsøg, som ramte indersiden af stolpen og røg tilbage i spil igen.

De eneste to Vancouver-spillere, der kunne passere Tim Thomas, var Henrik Sedin og Maxim Lapierre - sidstnævnte på forarbejde af Jannik Hansen.

Han kan sammen med de øvrige Canucks-spillere glæde sig over, at den syvende og endegyldigt sidste finalekamp spilles natten til torsdag i Rogers Arena i Vancouver.

Bostons hjemmebane, TD Garden, har nemlig vist sig at være lidt en fæstning. De tre kampe her i finaleserien er endt med tre Boston-sejre og en samlet målscore på 17-3.

Vancouver Canucks har aldrig tidligere vundet Stanley Cup-trofæet. Samtidig er det 18 år siden, at et hold fra ishockeysportens moderland, Canada, har fået lov at løfte den næsten én meter høje pokal.

Det skete senest i 1993, hvor Montreal Canadiens slog Los Angeles Kings i finalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer