Hansen-pasning sikrer Vancouver sejr

Jannik Hansen sikrede med en fantastisk assist Vancouver sejren i den første finalekamp i NHL

Jannik Hansen skriver dansk ishockey-historie med ikke alene deltagelse i Stanley Cup-finalen, men også med sit finalepoint i nat. (Foto: AP)
Jannik Hansen skriver dansk ishockey-historie med ikke alene deltagelse i Stanley Cup-finalen, men også med sit finalepoint i nat. (Foto: AP)

Den danske ishockeyspiller Jannik Hansen og hans Vancouver Canucks fik den bedst tænkelige start på finaleserien i NHL mod Boston Bruins, da holdet vandt 1-0 hjemme.

Hansen, der er den første dansker, som optræder i en NHL-finale, var med en assist med til at hive den smalle sejr i land. Målet blev scoret af Raffi Torres. Publikum måtte vente, til der manglede 19 sekunder af tredje og sidste periode, før Torres sikrede Vancouver sejren.

Perfekt følt pasning
Ved målet modtager Hansen pucken fra holdkammeraten Ryan Kesler midt i Bostons zone, og med en perfekt følt pasning finter han Bostons målmand Tim Thomas, så Torres stort set bare skal sætte staven på pucken for at styre den i mål.

Sportskanalen ESPN kalder Hansens pasning for 'exceptionel' i sit kampsammendrag.

Tim Thomas og Vancouvers målmand Roberto Luongo spillede begge en stor kamp. Boston-målmanden reddede 33 ud af 34 skud, mens Luongo med 36 redninger holdt buret rent. Begge målmænd er i spil til Vezina-trofæet, der gives til ligaens bedste målmand.

Finaleserien spilles bedst af syv kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer