Sverige i skam efter VM-fiasko

Det gør ondt på svenskerne at have tabt til Norge i ishockey. Landstræneren havde en dårlig fødselsdag

Norges Ole-Kristian Tollesen (tv.) sender Sveriges Martin Thornberg på en flyvetur i gårsdagens VM-sensation. (Foto: AP)
Norges Ole-Kristian Tollesen (tv.) sender Sveriges Martin Thornberg på en flyvetur i gårsdagens VM-sensation. (Foto: AP)

Den svenske ishockeystolthed led et alvorligt knæk, da det lørdag blev til et 4-5-nederlag til Norge ved VM i Slovakiet.

Det var den første norske sejr over Sverige i 61 år, og derfor var det et flovt svensk mandskab, der bagefter har skullet prøve at forklare, hvordan det kunne ske.

- Det er pinligt. Det er jo en kamp, vi skal vinde. Jeg skammer mig. Der var for meget sjusk, og vi spillede dårligt, så det er klart, at man er skuffet, siger Robert Nilsson til Aftonbladet, og Rickard Wallin er af samme mening.

- Vi er skideskuffede. Vi synes jo også selv, at det er røvdårligt, det er ingen hemmelighed. Men sådanne ting sker jo en gang imellem i idræt, siger Wallin.

Kan tåle at få hug
Landstræner Per Mårts lukkede døren ind til omklædningsrummet i en rum tid efter nederlaget og dukkede ikke op til et aftalt tv-interview.

Senere har han dog kommenteret nederlaget over for nyhedsbureauet TT.

- Jeg kan godt tåle at få nogle hug, jeg vil ikke gemme mig og har prøvet det her før. Jeg kunne ikke have gjort noget anderledes, jeg har gjort mit bedste, siger Mårts, der fyldte 58 år samme dag.

Mandag får han mulighed for at bytte sin uønskede fødselsdagsgave til en sejr, når svenskerne møder Østrig.

Nederlaget til Norge var det første svenske VM-åbningsnederlag siden 1996.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen