Herning svigter ikke i finalen

Toptræner til Ekstra Bladet: SønderjyskE-træner Mario Simioni tror på sikker sejr til midtjyderne i finaleserien

Staalfast: Herning og Kim Staal jagter klubbens første DM-guld siden 2008. (Foto: Claus Bonnerup)
Staalfast: Herning og Kim Staal jagter klubbens første DM-guld siden 2008. (Foto: Claus Bonnerup)

Stemningen var noget trykket i SønderjyskE's bus, da de regerende danske ishockeymestre i går satte kursen mod Sjælland for at spille bronzekamp mod Rødovre.

Busturen burde have været overflødig, for alle havde ventet, at holdet i aften skulle spille finalekamp mod Herning på hjemmebane, og skuffelsen over det forsmædelige nederlag til Frederikshavn i semifinaleserien var langtfra overvundet.

– Vi skulle have været i gang med finalerne nu, men vi har kun os selv at bebrejde. Nu gælder det bronzen, og så må vi bare se at få fingeren ud og komme i gang, sagde SønderjyskE-træner Mario Simioni, der næsten hele sæsonen har haft grund til at lægge planer for en finaleserie mod Herning.

Kun fem finaler
Det glippede altså, men Simioni tror ikke på, at Frederikshavn kan fastholde den sensationelle kurs mod DM-guldet i finaleserien på op til syv kampe mod Herning.

– Dette er en enorm mulighed for Herning for at komme tilbage på toppen efter to år. Den chance lader Herning ikke gå fra sig, sagde Simioni.

– Med al respekt for Frederikshavn tror jeg, at Herning vil vinde guldet i maksimalt fem kampe. Holdets førstekæde har domineret mod alle hold undtagen os, og det er en kæde, der har vundet mange kampe for Herning.

– Skal Frederikshavn have en chance, skal Hernings førstekæde stoppes, og jeg tvivler på, at Frederikshavn har spillerne til at gøre det, sagde Simioni.

Ingen sejre i Herning
Årets finale er en gentagelse af finalen fra sæsonen 2007-08, da Frederikshavn også nåede frem til guldkampen efter en sensationel vandring gennem slutspillet. Nordjyderne tabte da med 4-1 i kampe.

Da Herning også i år har hjemmebanefordel, skal Frederikshavn vinde mindst én kamp på udebane for at tage guldet, og det ville i sig selv være usædvanligt.

Frederikshavn har nemlig ikke vundet en ligakamp i Herning siden 2002 og oplevede endog i årets kvartfinalepulje at få læsterlige klø af Herning i to kampe. Det er dog for længst glemt, siger Frederikshavns Thomas Reinert til ligaens hjemmeside.

– Hverken det ene eller andet lægger vi så meget i. Det tror jeg heller ikke, Herning gør. Tavlen er visket ren, siger Reinert.

SønderjyskE og Rødovre spillede i aftes uafgjort 2-2 i første bronzekamp. Den anden og sidste kamp spilles i aften i Vojens.