Lars Eller lynskifter til Montreal

Landsholdsspilleren Lars Eller har fået sig en ny NHL-klub. St. Louis Blues har byttet ham væk til Montreal Canadiens til fordel for en ny målmand.

Det kan nogle gange gå hurtigt i verdens bedste ishockeyliga, NHL. Det har danske Lars Eller måttet erfare, efter at han med kort varsel er blevet byttet væk til traditionsklubben Montreal Canadiens.

Hans hidtidige klub, St. Louis Blues, har hentet den slovakiske målmand Jaroslav Halak i Montreal og har til gengæld sendt Eller og wingen Ian Schultz den anden vej.

- Jeg er overrasket, men glad og forventningsfuld. Montreal er den største hockeyby i verden. Det er enhver spillers drøm at få lov at spille der, siger Eller til tv2sport.dk.

Montreal er en af de seks såkaldte Original Six-klubber, der har været med i NHL siden 1942. Klubben, der stammer fra den fransk-canadiske Quebec-provins, har vundet Stanley Cup-trofæet hele 24 gange og er dermed den mest vindende i ligaens historie.

Som udgangspunkt kan ingen NHL-spiller vide sig sikker på ikke at blive byttet væk. Kun de allerstørste stjerner har klausuler i deres kontrakter, som giver dem mulighed for at forhindre sådanne byttehandler. Lars Eller er den første dansker, der har oplevet at blive byttet væk.

0 kommentarer
Vis kommentarer