Nye tæsk til Esbjerg

For 22. gang i træk fik Esbjerg klø i Vojens Skøjtehal, da SønderjyskE befæstede sin førsteplads i isligaen

Sønderjyske har taget på Esbjerg. (Arkivfoto: Anders Brohus)
Sønderjyske har taget på Esbjerg. (Arkivfoto: Anders Brohus)

SØNDERJYSKE – ESBJERG 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Snart seks år er det siden, at Esbjerg har vundet en ishockeykamp over SønderjyskE i Vojens, og tirsdagens lokalbrag mellem de to ærkerivaler ændrede ikke på, at Esbjerg simpelt hen ikke synes at kunne vinde i Danmarks mindste skøjtehal.

Det endte i endnu et nederlag – det 22. i træk i Vojens – til vestjyderne, og det sved åbenlyst. For selv om turneringen end ikke er halvvejs i det maratonlange grundspil og kampen derfor var alt andet end afgørende, stod der ære og stolthed på spil. Det betyder alt i det traditionsrige lokalbrag, så fra første sekund var begge hold toptændte.

Det resulterede en tempofyldt, men rodet første periode, hvor chancerne var få og det kunstneriske indtryk langt under middel. Men underholdningsværdien var rimelig. Ikke mindst i kraft af hjemmeholdets uophørligt bankende krigstrommer, deri det 15. minut fik ny næring, da SønderjyskE endelig fik udbytte af det overtag, holdet havde spillet sig til. Aleksandr Macijevski var målscorer.

Efter pausen blev det mere og mere tydeligt, at Esbjerg bare ikke kan få det til at spille i Vojens. Hjemmeholdet øgede presset og fandt nu også plads til i glimt at vise klassespil. Det smukkeste eksempel var Daryl Andrews mål til 2-0. Fra blå linje sendte Kim Lykkeskov en hård pasning på tværs af banen ned mod målzonen, hvor Andrews rutineret huggede til pucken og udplacerede svenske Jonas Franson i Esbjerg-målet.

Scoringen understregede SønderjyskE’s styrke, som Esbjerg trods benhård fight ikke kunne matche. Gæsterne brugte hele perioden på at forsvare sig og havde ifølge skudstatistikken kun to skud på mål i hele perioden.

I tredje periode fordoblede gæsterne antallet af målchancer, men kvaliteten var for ringe og bød ikke på store kvaler for SønderjyskE-keeper Alfie Michaud. Stadig sad SønderjyskE tungt på flæsket og gav indtryk af stort overskud, selv om det heller ikke lykkedes hjemmeholdet at score.

I tirsdagens øvrige opgør vandt AaB hjemme med 8-5 over Hvidovre, mens Frederikshavn hjemme besejrede Rungsted 4-3.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere