VM-spillerne vil fortsætte med svensk træner

Per Bäckmans afløser som dansk ishockeylandstræner skal også være svensk, mener de danske landsholdsspillere

Når Danmark i aften møder Sverige i sidste kamp ved ishockey-VM, er det samtidig den danske landstræner Per Bäckmans sidste opgave i spidsen for landsholdet.

Men spørger man spillerne, er det også en svensker, der skal stå i den danske udskiftningsboks i årene fremover. Svenskerne passer generelt godt ind, mener forsvareren Stefan Lassen, der i de seneste fire år har spillet for svenske klubber.

- Svenskerne er ret taktisk orienteret, og det har vi brug for, for der er mange lande, der har bedre spillere end os. Derfor er vi nødt til at være taktisk dygtige, siger Stefan Lassen.

- Vi minder måske også lidt om Sverige rent ishockeymæssigt, for vi er ligesom dem gode skøjteløbere og teknisk dygtige, siger han.

Siden ishockeylandsholdet i midten af 1990'erne startede opturen, har der været tradition for svenske landstræner. Jim Brithén lagde grunden, Mikael Lundström byggede ovenpå, og senest har Per Bäckman taget det danske landshold det næste skridt.

Rækken af svenskere blev kun afbrudt af to år med canadiske Mike Sirant i jobbet, men det blev aldrig et lykkeligt match, og den erfaring vægter tungt.

- Når vi gerne vil fortsætte med svenskere, har det også noget at gøre med, at vi har haft succes med svenskere gennem årene, forklarer Morten Green, der har spillet under såvel Sirant, som Brithén, Lundström og Bäckman.

- Vi har haft en canadier, og det var absolut ikke specielt vellykket. Man ved måske i højere grad, hvad man får, når man henter en svensker, siger den rutinerede landsholdskaptajn.

Selv om en række danske spillere efterhånden spiller i Nordamerika, har de fleste tidligt i karrieren været forbi svenske klubber, og den svenske og danske mentalitet passer godt til hinanden, siger erfaringen.

- Vi forstår hinanden. Danskerne er jo lidt specielle og kan godt lide, at det er lidt hyggeligt, og det forstår svenskere, siger angriberen Morten Madsen.

Han er glad for, at Danmarks Ishockey Union har meldt ud, at man i første række kigger mod Sverige, når landstrænerposten skal besættes efter Per Bäckman.

- Hvis vi skal fortsætte udviklingen, er vi nødt til at have svenskere over. Man er nødt til at se på personligheden. Vi er jo ikke samlet særligt tit, og det betyder meget, at trænere kan forstå den måde, vi er på, siger Morten Madsen.

Per Bäckman har været ansat som dansk landstræner siden 2008.

0 kommentarer
Vis kommentarer