Guldjagt - Herning lever endnu

Med en sikker hjemmesejr fremprovokerede Herning en syvende og afgørende DM-finale i Odense på lørdag

Jubel i Herning (Foto: Jan Korsgaard)
Jubel i Herning (Foto: Jan Korsgaard)

Først var der tre. Så blev det to. Og torsdag aften blev antallet af DM-matchbolde til Odense reduceret til en enkelt. Men nok så vigtigt for Herning er, at traditionsklubben nu også selv har en og dermed muligheden for at genvinde det danske mesterskab.

Det har de efter en overbevisende 3-0-sejr på hjemmebane i finaleseriens sjette kamp – igen en seværdig en af slagsen, hvor Odense startede bedst og flere gange testede Lubos Pisar i Herning-målet.

Se også: Fødselsdagsfuser for True

Men tingene udjævnede sig så småt, og efter at Herning i en håndfuld minutter havde domineret – godt hjulpet af et veloplagt hjemmepublikum i Kvik Hockey Arena – så blev det igen en helt lige affære, som det stort set har været hele vejen gennem finaleserien.

Igen var det dog småt med scoringerne, og halvdelen af kampen var spillet, før hjemmeholdets Tomi Mustonen i to omgange fik skovlet pucken forbi Ervins Mustokovs – og det vendte totalt kampen.

Herning var pludselig her, der og alle vegne, mens Odense-spillerne var rystede. Angrebene bølgede ind over Odense-defensiven, der havde det svært med det store pres.

Se også: Odenses guldfest udskudt

Godt et minut efter scoringen fik Hernings Morten Lie fik en friløber, som Mustokovs tog sig af, men på det efterfølgende kontraløb fik Odense intet ud af det. Og så kunne Thomas Spelling på et lynangreb for hjemmeholdet øge til 2-0.

Odense-spillerne fik i nogen grad fightet sig tilbage i kampen, men Herning spillede klogt, og Antti Hölli kunne i kampens døende sekunder score i tomt net til slutresultatet 3-0.

Dermed er der lagt op til en gyser på lørdag kl. 19.45, når de to hold løber på isen i Bryggeriet Vestfyen Arena til den syvende og sidste finalekamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere