Ishockeymænd tager fuldt hus i Slovakiet

Dansk landshold uden en række profiler vandt også den anden kamp over Slovakiet - denne gang efter straffeslag.

Det danske ishockeylandshold og træner Per Bäckman kan rejse hjem fra Slovakiet og fortsætte VM-forberedelserne med ro i sindet: VM-formen er på plads.

Det har et dansk hold, der fortsat mangler såvel NHL-spillerne som flere andre profiler, bevist med to fine udesejre over Slovakiet. Efter fredagens 3-1-sejr blev det lørdag til 4-3 efter en afgørelse på straffeslag.

Her reddede målmand Frederik Andersen samtlige tre forsøg fra Slovakiet, og så blev Julian Jakobsen matchvinder med sin scoring på danskernes tredje afslutning.

Forud var gået en lige kamp, hvor holdene skiftedes til at have overtaget.

Efter en tæt og målløs første periode blev det mere livligt efter den første pause. I powerplay bragte Morten Green danskerne foran, men med to hurtige træffere midtvejs i perioden vendte slovakkerne kampen.

Men det danske landshold, hvor mange af spillerne kæmper for deres VM-chance, viste fin moral: Kiril Starkov udlignede ved at rette et skud fra Kim Lykkeskov af, og inden anden periode var slut, havde Stefan Lassen tordnet pucken i mål til 3-2.

Dermed lignede det dansk sejr, men Slovakiet slog tilbage i tredje periode, hvor de efter voldsomt pres udlignede med otte minutter igen.

Så måtte de to hold i omspil, og da der ikke blev scoret i løbet af de fem minutter, skulle kampen afgøres på straffeslag. Og her havde Bäckmans mænd altså de bedste nerver.

0 kommentarer
Vis kommentarer