NHL-ekspert: Vær stolt af Jannik!

NHL-ekspert: Jannik Hansen er en fremragende repræsentant for dansk ishockey

Jannik Hansen og Vancouver Canucks mangler bare én kamp i denne sæson - den syvende og sidste mod Boston Bruins. (Foto: AP)
Jannik Hansen og Vancouver Canucks mangler bare én kamp i denne sæson - den syvende og sidste mod Boston Bruins. (Foto: AP)

Det kan godt være, at Danmark ikke i første forsøg fik en Stanley Cup-vinder, men der er alligevel meget, danske ishockeyfans kan glæde sig over.

For ifølge ishockeyeksperten Barry Melrose fra sportskanalen ESPN har Jannik Hansen i denne sæson sat et kraftigt aftryk i NHL.

- I kan være stolte af ham. Han er en fremragende repræsentant for dansk ishockey.

- Han er en central figur i Canucks tredjekæde – en fremragende kæde i øvrigt. Han spiller godt og passer perfekt ind i Vancouvers organisation, siger Barry Melrose til Ekstra Bladet.

Den tidligere NHL-spiller, -træner og nuværende ekspertkommentator er imponeret over den 25-årige danskers sæson, der har budt på 106 kampe på højt niveau.

- Jannik har haft et fantastisk år. Det har været hans store gennembrud. Han er et stort hit for Vancouver. En af de bedste skøjtere i ligaen. Han er en klog spiller, der arbejder hårdt for sagen. Og så kan han lukke sine modstandere ned.

Ikke en overraskelse
- Har han ingen svagheder?

- Altså, han er en ret god spiller, griner Barry Melrose afværgende.

For ham er det ingen overraskelse, at Jannik Hansen i den grad er trådt i karakter for Vancouver Canucks.

- Han er ikke en overraskelse, synes jeg. Men han er måske endnu ikke så kendt.

- Men det kommer han til at blive nu - i hvert fald i Canada og USA.

Lys fremtid
Også fremtiden ser lys ud for den danske forward, mener Barry Melrose.

- Han bliver god. Han kan spille i mange år frem. Jeg tror, at når han bliver mere erfaren, så vil han også komme til at score flere mål.

- Han bliver ikke Vancouvers store målscorer –det er der andre, der tager sig af. Men han vil blive stærkere og kommer til at score flere mål, selv om han spiller i en checking line (en defensiv forward-kæde, red.).

I den checking line skal Jannik Hansen i nat sørge for, at Bostons bedste ikke kommer til fadet. Og den opgave har Barry Melrose tiltro til, at han nok skal løse.

- Det har været en meget lige serie.

- Men jeg troede på Vancouver fra starten, og jeg tror stadig på dem, siger ishockeyeksperten.

Den syvende og sidste finalekamp sendes live i nat kl. 02.00 på TV2 Sport, hvor man forhåbentlig vil kunne se den første dansker nogensinde løfte Stanley Cup-trofæet.

0 kommentarer
Vis kommentarer