Danmark dropper A-VM 2016

Danmarks Ishockey Union trækker sin ansøgning om VM-værtskabet i 2016 tilbage for at søge året efter

VM i ishockey kommer ikke til Danmark i 2016.

Danmarks Ishockey Union (DIU) valgte fredag at trække sin ansøgning tilbage, og i stedet for vil unionen byde på værtskabet i 2017.

Det skete ved det internationale ishockeyforbunds kongres i Bratislava.

Her skulle der stemmes om, hvorvidt Danmark, Rusland eller Ukraine skulle have værtsskabet om fem år.

- Vi har i en periode forhandlet med det russiske ishockeyforbund for at finde en model, der tilgodeser begge landes interesser.

I respekt for Rusland
- Og vi er glade for, at vi nu har sikret os russisk opbakning til et dansk bud på VM 2017, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen i en pressemeddelelse.

- Vi trækker derfor vores bud på VM 2016 i respekt for Rusland og den rolle, vores russiske venner spiller i den internationale ishockeyfamilie, forklarer han.

Det passer også godt ind i den danske ansøgning, at den rykkes et år. For hvis en ny multiarena i København bliver til noget, vil det være gavnligt for det danske bud, siger Lars Lundov, der er direktør for Sport Event Denmark.

- Vores ønske er at få et ishockey-VM til Danmark - om det bliver i 2016 eller 2017, er ikke afgørende for os. Og en ny multiarena i København vil klart styrke vores chancer for at få ishockey-VM til Danmark, vurderer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer