Danmark straffede Tyskland

Men Danmarks chancer for en VM-kvartfinale er væk trods sejr på straffeslag over Tyskland

Mikkel Bødker og Danmark fik kæmpet sig til sejr mod Tyskland. (Foto: AP)
Mikkel Bødker og Danmark fik kæmpet sig til sejr mod Tyskland. (Foto: AP)

Danmark-Tyskland: 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

BRATISLAVA (ekstrabladet.dk): Med en kamp tilbage er VM reelt slut for Danmarks vedkommende.

Den lillebitte chance, de rød-hvide havde for at spille sig i en VM-kvartfinale, forduftede nemlig lørdag aften efter sejren på straffeslag over Tyskland.

Her brændte først Morten Madsen og Marcel Müller, inden at Mads Christensen på ny viste sig som en stor straffeskytte og scorede. Det gjorde også Patrick Reimar. Der var også sikre hænder hos Mikkel Bødker, og da Michael Wolf afsluttede lige på Frederik Andersen, var den danske sejr en realitet.

Men det var ikke nok. Danmark havde nemlig brug for alle tre point for at holde liv i kvartfinale-chancen, og landstræner Per Bäckman havde inden kampen bedyret, at hans mandskab naturligvis ville jagte chancen for avancement, hvis den var der – og det var den sådan set hele kampen igennem.

For danskerne var hele tiden med i kampen, og havde også til tider i de to første perioder det spille- og resultatmæssige overtal.

God start
Mads Bødker gav danskerne en god start godt otte minutter inde i første periode, da han var hurtig i vendingen og sendte pucken i mål. Den var havnet hos ham via tyske Korbinian Holzer, der rettede et skud fra Mads Christensen af.

Den stilling holdt i to minutter – så blev den tidligere canadier John Tripp spillet helt fri på højrekanten. Han sendte med stor kraft pucken op i venstre målhjørne uden chance for Frederik Andersen og scorede til 1-1 – stillingen ved periodepausen.

Anden periode startede livligt. Der var ikke engang spillet to minutter, da Mikkel Bødker ikke ville stå tilbage for sin storebror og tog sagen i egen hånd.

Under en fremragende solotur snød han flere tyskere, inden han rundede af med en smuttur rundt om Dennis Endras mål – og så stod det 2-1.

Desværre kun i knap 30 sekunder. For så fik Alexander Barta lov til at stå helt fri foran mål, og han kunne let udligne til 2-2, så stillingen også efter anden periode var helt lige.

I tredje periode var det danskerne, der ikke var vågne i starten.

Endnu engang fik tyskerne lov til at have pucken lidt for ugeneret, og så kunne en anden canadisk ’importeret’, Kevin Lavallee, bringe tyskerne foran.

Den føring holdt til to et halvt minut før tid, hvor den danske topscorer Nichlas Hardt var på pletten med udligningen til 3-3.

Mod slutningen satsede Per Bäckman ved at hive Frederik Andersen ud af målet, men det danske pres førte ikke til noget, og da sirenen lød, var en ny dansk VM-kvartfinale dermed umulig.

0 kommentarer
Vis kommentarer