Dansk nedtur til verdensmestrene

Ny ishockeylektion til danskerne, der ikke kunne følge med de tjekkiske verdensmestre

Tjekkiet - Danmark 6-0 (1-0, 4-0, 1-0)

BRATISLAVA (ekstrabladet.dk): For anden gang i lige så mange kampe måtte Danmark forlade isen i Orange Aréna i Bratislava efter at have indkasseret et stornederlag. Og det på trods af, at danskerne faktisk spillede en ganske god kamp i 57 minutter.

I de sidste tre minutter – cirka midtvejs i kampen – knækkede de forsvarende verdensmestre fuldstændig danskerne med fire scoringer – to af Milan Michalek samt af Michael Frolik og Tomas Plekanec. Dermed gik de 1-0 til 5-0.

Og så var kampen reelt afgjort, og publikum kunne starte bølgen og med syvtommersøm banke fast, at Orange Aréna for en aften var tjekkisk territorium.

Inden da og derefter så det ellers ganske lovende ud for danskerne.

Ganske vist havde Michael Frolik efter blot to et halvt minuts spil bragt tjekkerne foran, men modsat finnerne, lod tjekkerne de danske spillere komme længere frem på banen, og der var såmænd chancer til Nichlas Hardt og Julian Jakobsen for at udligne.

Der var en tro på, at det på papiret ufatteligt meget stærkere tjekkiske mandskab kunne matches. Og det blev det i kampens første halvdel og i hele tredje periode, hvor tjekkerne ganske vist havde sat automatpiloten til, men alligevel fik øget til 6-0 ved Petr Prucha.

Der blev aldrig slået op i banen af danskerne, der dog ikke kunne ryste Ondrej Pavelec i det tjekkiske mål.

Han og holdkammeraterne kan i stedet glæde sig over maksimumpoint i Gruppe D og en stålsat kurs mod et forsvar af deres guldmedaljer fra Köln, mens Danmark indtager gruppens sidsteplads og skal spille skæbnekamp mod Letland på onsdag for at undgå at ryge i nedrykningsspillet.

0 kommentarer
Vis kommentarer