Frans: Nu skal der dollar på bordet

Næste klasse: Frans Nielsen ser frem til en klækkelig lønforhøjelse, når han efter sommerferien kan påbegynde forhandlingerne

Jeg er mere værd: - For en spiller på mit niveau, der laver de point og det arbejde, jeg gør, er 1,5-2,5 mio. dollar om året vel realistisk, siger Frans Nielsen. (Foto: AP)
Jeg er mere værd: - For en spiller på mit niveau, der laver de point og det arbejde, jeg gør, er 1,5-2,5 mio. dollar om året vel realistisk, siger Frans Nielsen. (Foto: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): Der er mange penge i at kunne spille ishockey på allerhøjeste niveau - i den nordamerikanske liga NHL.

I USA og Canada er ishockey en gigantisk forretning, og det smitter af på spillerlønningerne. Således har de fleste NHL-hold spillere, der om året tjener på den gode side af 40 millioner kroner.

En af de få klubber, der ikke har en løntung stjerne i den kaliber, er Frans Nielsens New York Islanders. Det er det NHL-hold, der i denne sæson bruger tredjemindst på sit spillerbudget. Og en af dem, der bidrager til de lave tal, er Frans Nielsen selv.

Med sin nuværende årsløn på 550.000 dollar (3,1 mio. kr.) er han kun et lille stykke fra mindstelønnen på 525.000 dollar og hører dermed til i den absolut lette ende af skalaen.

Massiv lønforhøjelse
Hans kontrakt løber næste sæson med, men allerede efter sommerferien kan han begynde at forhandle en ny kontrakt på plads. Og strategien er helt klar.

- Der er ingen tvivl om, at jeg går efter en ordentlig lønforhøjelse. For en spiller på mit niveau, der laver de point og det arbejde, jeg gør, er 1,5-2,5 mio. dollar om året vel realistisk. Og det vil i hvert fald ikke sende klubben ud i økonomiske problemer, siger Frans Nielsen .

Han skrev i sommeren 2008 under på en fireårig kontrakt med Long Islandklubben og blev dermed den første dansker på en såkaldt envejs-kontrakt, der sikrer spilleren den fulde NHL-løn, selv om han skulle sendes ned på farmerholdet.

Nødvendig kontrakt
Og selv om han dengang valgte det sikre på bekostning af en god løn, så følte han, at det var en nødvendighed.

- Der var mange, der frarådede mig at skrive under på så lang en aftale. De mente, at jeg hellere skulle have taget to år og så gået efter at få en stor kontrakt derefter.

- Men jeg havde kun spillet 30 kampe og scoret tre mål, så jeg var bare stolt over at have fået tilbuddet. Jeg havde troet, at de ville have tilbudt mig en ny tovejs-kontrakt, siger Frans Nielsen , der føler sig langt bedre rustet, når forhandlingerne skal i gang.

- Nu står jeg med anderledes gode kort på hånden.

- Når min nuværende kontrakt løber ud, så er jeg også en unrestricted free agent (en spiller, der modsat en restricted free agent frit kan forlade klubben og skrive kontrakt med en anden, red.), så det kan måske også være med til at hæve tilbuddet, siger han.