Let sejr til AaB

Mod en sygdomssvækket modstander var det som at stjæle slik fra et barn, da AaB fredag aften vandt det traditionsrige lokalopgør mod Frederikshavn

Bo Nordby og AaB knuste Frederikshavn. (Foto: Ernst van Norde)
Bo Nordby og AaB knuste Frederikshavn. (Foto: Ernst van Norde)

Med et udehold svært mærket af influenza var der før det traditionsrige lokalbrag i isligaen mellem AaB og Frederikshavn ikke megen tvivl om udfaldet. Og da kampen gik i gang, blev ethvert håb om et jævnbyrdigt slag om Nordjylland snart udvisket.

AaB var ganske enkelt suverænt det bedste hold. Frederikshavn måtte udover langtidsskadede Christian Schioldan undvære Radim Piroutek, Morten Lie og Morten Smedegaard, mens Steve Birnstill og Thomas Reinert havde tvunget sig op af sygesengen halvanden time før spillerbussen satte kursen mod Aalborg.

End ikke et minut var spillet, før Frederikshavns mangler blev udstillet, da AaB-kaptajn Bo Nordby-Tranholm bag mål fik listet en pasning ind foran mål, hvor Russ Moyer uden større besvær kunne udplacere landsholdskeeper Frederik Andersen.

Og kun lidt over to minutter gik der, før kometen Lasse Lassen kunne gøre det til 2-0. Da syntes det sikkert, at de 2987 tilskuere ville blive vidner til en veritabel nedslagtning. De hvide høge fra Frederikshavn kunne ikke bluffe sig igennem, men blafrede skamskudte rundt på isen, mens AaB-spillerne nærmest efter behag spillede sig til chancer og plaffede løs på Andersen.

Tungt pres
Men de fik ikke pucken forbi den unge keeper, selv om presset på Frederikshavn blev tungere og tungere, og Andersen gentagne gange blev ladt i stikken af sit forsvar. Undertiden stod Frederikshavn-spillerne nærmest stille i rådvildhed og lod verden passere forbi. Skudstatistikken sagde 23-4 til hjemmeholdet efter første periode, og gæsternes eneste trøst i pausen var, at det havde fået stoppet blødningen og ikke efter de første 20 minutter også resultatmæssigt var blevet ydmyget.

Faktisk begyndte det i anden periode at blive en smule pinligt for de røde, at de ikke kunne få pucken i nettet. De fastholdt deres gode spil, men den massive overvægt i spil og chancer burde have udmøntet sig i scoringer. Den ene gigantchance efter den anden endte i ingenting, og moralen hos de oppegående patienter fra Frederikshavn voksede en smule, som blev de puslet om med småkager og kamille-te.

Målmand reddede æren
To powerplay til Frederikshavn producerede endog et par hæderlige målchancer til Christian Nordentoft og Nikolaj Meyer, men til sidst løb heldet ud. På en fornem frispilning af Rasmus Olsen kunne Paul Deniset endelig slutte hjemmeholdets måltørke og score til 3-0.

I tredje periode var intet forandret. AaB tonsede fortsat derudaf uden at få scoret – lige indtil Rasmus Pander i powerplay i det 14. minut gjorde det til 4-0 og dermed fik måltavlen til i lidt højere grad at afspejle virkeligheden.

Men ikke kun AaB kunne være tilfreds med resultatet. Frederik Andersen i gæsternes mål var kampens store profil og var ene mand skyld i, at det ikke endte i ren katastrofe for Frederikshavn.

I Esbjerg tabte hjemmeholdet 1-2 til gæsterne fra Herning med periodecifrene 0-1, 0-0, 1-1.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere