Frans Nielsen ude i flere måneder

Efter at være udsat for en vanvittig tackling i kampen mod New Jersey Devils ventes Frans Nielsen at være skadet i 8-12 uger

Der er ikke mange grunde til at juble netop nu for Frans Nielsen, der kan risikere at ryge helt ud af NHL som følge af skaden. (Foto: AP)
Der er ikke mange grunde til at juble netop nu for Frans Nielsen, der kan risikere at ryge helt ud af NHL som følge af skaden. (Foto: AP)

Han fik en voldsom albuetackling i ansigtet, men værst skade opstod på Frans Nielsens bentøj, da han natten til lørdag blev udsat for et svinsk overgreb af backen Mike Mottau i New York Islanders' opgør mod New Jersey Devils.

Danskeren pådrog sig i tacklingen så alvorlige benskader, at han ventes at måtte sidde udenfor i 8-12 uger, og dermed er også hans plads på Islanders-holdet gjort usikker. Han risikerer at gå glip af 36 kampe i de op til tre måneder, han frygtes at stå opført på listen over skadede spillere.

Utroligt nok slap Mottau med to spilledages karantæne som straf for den alt for voldsomme tackling. Det skyldes, at disciplinærkomiteen i NHL vurderede, at der ikke var tale om en overlagt tackling til hovedet. Det kan du jo så selv vurdere ved at se albue-tacklingen/overfaldet på videoklippet til højre.

Tacklingen skete i tredje periode af kampen, som Islanders tabte 5-2. Frans Nielsen er i sine hidtil 19 kampe i NHL i denne sæson noteret for to mål og syv assists.