Annonce:
Annonce:

SønderjyskE trak det længste strå

Der skulle straffeslag til at afgøre et drabeligt, men målfattigt lokalopgør i Odense søndag eftermiddag

SønderjyskE trak det længste strå mod Odense. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
SønderjyskE trak det længste strå mod Odense. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Ishockey

ODENSE – SØNDERJYSKE 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Mål var der alt for få af, men spændingen drev ned af væggene i Odense søndag, da SønderjyskE i et dramatisk lokalopgør tog sejren og to point med hjem til Vojens efter forlænget spilletid og straffeslagkonkurrence.

På SønderjyskE’s syvende forsøg scorede Dan Ceman sikkert, og da Odenses Anders Strome bagefter ikke kunne passere landsholdskeeper Patrick Galbraith, kunne gæsterne juble over fortsættelsen af den sejrsstime, holdet er inde i.

Fra kampens begyndelse lagde hjemmeholdet ud i højt tempo og pressede gæsterne langt tilbage i defensiven. Men taktikken gav bagslag, for snarere end at tvinge SønderjyskE i knæ trykkede den bidske bulldog åbenbart på en knap, der fik viljen til at lyse ud af gæsterne.

Annonce:

Overtændt Bertrand
Forwarden Eric Bertrand, der er ved at vågne op efter en noget sløv sæsonstart, var nærmest overtændt i kampens begyndelse og var afgørende for, at strømmen vendte. Og det holdt, selv om Bertrand i det sjette minut blev udvist for brutalt at mase en modspiller op ad banden.

Stadig var Odense aggressiv, og det gjorde perioden til en tempofyldt, absolut seværdig forestilling, selv om den endte uden scoringer.

Pausen afbrød ikke det intense spil fra begge sider. Det førte dog ikke til mange chancer, og der skulle da også en tilfældighed til at åbne målscoringen. I det femte minut fyrede SønderjyskE’s Dustin VanBallegooie af fra blå linje og på vej mod mål ramte pucken en Odense-spiller og sejlede i kassen bag en chanceløs Kimmo Vesa i Odense-målet. Eric Bertrand fik assisten.

Annonce:

Stigende frustrationer
Perioden blev præget af stigende frustrationer i begge lejre, hvilket resulterede i flere udvisninger og mindre slagsmål. Scoringer kom der desværre ikke flere af, selv om Odenses John Laliberte fik en gylden mulighed i det tolvte minut. Berøvet en oplagt scoringschance fik hjemmeholdet et straffeslag, men landsholdskeeper Patrick Galbraith plukkede overlegent Lalibertes skud ud af den tomme luft.

Endelig i tredje periode fik Odense udbytte af sit presspil, men der skulle en overtalssituation til at trænge igennem SønderjyskE-forsvaret. Til gengæld var målet et skoleeksempel på effektivt powerplay. Anders Strome fik i det 13. minut en perfekt pasning fra Tyler Redenbach og svigtede ikke.

Overtiden begyndte skidt for SønderjyskE, da André Signoretti allerede i første minut hookede sig ud af problemer, da Odense for anden gang på få sekunder kom en kende for tæt på mål. Hjemmeholdet formåede dog ikke at score i overtal, men fik sået panikstemning hos gæsterne.

Men stadig ingen mål, og i de sidste minutter af overtiden kunne det gå begge veje. Den gyldne middelvej blev en straffeslagkonkurrence, hvor tilfældet i ishockey spiller en alt for stor rolle. Men netop derfor var den afslutning den rette på kampen, hvor begge hold havde fortjent sejren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: