Herning Blue Fox ikke til salg

Bestyrelsesformand afviser, at Danmarks mest vindende ishockeyhold er til salg for højeste bud

Hernings danske mesterhold kan alligevel ikke uden videre købes. (Foto: David Bering)
Hernings danske mesterhold kan alligevel ikke uden videre købes. (Foto: David Bering)

De forsvarende danske mestre i ishockey, Herning Blue Fox, ligger som sædvanligt højt i tabellen rent sportsligt, men regnearkene i bogholderiet er fyldt med røde tal. Klubben løber til nytår tør for penge, men historien om, at holdet er til salg for højestbydende, er stærkt overdrevne.

Det siger bestyrelsesformand Henrik Lysgaard til ekstrabladet.dk.

­ Det er en helt forvansket historie, som jeg er meget ked af. Det kan slet ikke lade sig gøre at købe Blue Fox uden videre. Dertil kræves omfattende ændringer af vedtægterne, og det er ikke noget, man bare gør fra dag til dag, siger Henrik Lysgaard.

- Selvfølgelig ville vi være interesserede, hvis en mand kom forbi med en stor pose penge og viste interesse for vores virksomhed. Det ville enhver virksomhed i økonomisk knibe være.

- Men man kan ikke bare komme ind fra højre og overtage Blue Fox. Og det er heller ikke vores ambition. Vores mål er som hidtil at drive et ishockeyhold med succes og på en sund og sober måde, som vi tidligere har bevist, at vi kan.

I de seneste to sæsoner har Herning Blue Fox kæmpet med økonomiske problemer, der har kostet flere direktører jobbet, men i en lang periode før det, var klubben en sund og succesrig virksomhed. Nu arbejder bestyrelsen på en redningsplan og har nået positive resultater på flere områder, siger Lysgaard.

- Mandag har vi et vigtigt møde med sponsorer og vores erhvervsmedlemmer, og da håber vi, at vi får den støtte, vi har brug for.

- Og ja, støtte betyder penge, siger Henrik Lysgaard.