Annonce:
Annonce:

Dansk hygge i NHL

– Vi lavede lidt gas før straffeslagene, siger Jannik Hansen om den første danskerkamp i NHL, hvor han stod overfor Frans Nielsen

Jannik Hansen (t.v.) nød danskerkampen mellem hans Vancouver Canucks og Frans Nielsens News York Islanders. (Arkivfoto: Getty Images)
Jannik Hansen (t.v.) nød danskerkampen mellem hans Vancouver Canucks og Frans Nielsens News York Islanders. (Arkivfoto: Getty Images)
Annonce:
Følg Ishockey

Der blev for første gang nogensinde talt dansk på isen i en kamp i verdens bedste ishockeyliga, NHL, da Vancouver Canucks med Jannik Hansen og New York Islanders med Frans Nielsen natten til tirsdag tørnede sammen.

Kampen blev afgjort til Islanders fordel, da Frans Nielsen som den eneste scorede i straffeslagkonkurrencen, men kampen blev en minderig aften for begge spillere.

– Det var en sjov oplevelse. Jeg har ikke set Frans i to-tre år, så det var rart lige at få udvekslet erfaringer og få talt lidt sammen, siger Jannik Hansen til ekstrabladet.dk

– Vi lavede lidt gas før straffeslagene, og når der var spilstop. Men ellers var det først bagefter, at vi lige fik tid til at mødes. Det var virkelig hyggeligt. Det var bare sørgeligt, at det ikke var os, der fik sejren.

Annonce:

Danmark er kommet på landkortet
Frans Nielsen nød også kampen - og ikke kun, fordi han blev matchvinder i det historiske opgør.

– Det var en god oplevelse at stå over for Jannik i en kamp herovre. Det var hyggeligt, og det er jo fantastisk, at der pludselig er tre danskere i ligaen, som nu kommer til at møde hinanden, siger Frans Nielsen.

– Især må det være specielt for Mikkel (Bødker, der spiller i Phoenix Coyotes, red.) og Jannik, fordi de begge er fra Rødovre og kender hinanden så godt.

De tre NHL-danskere har i Nordamerika åbnet manges øjne for det lille land i Skandinavien, fortæller Frans Nielsen. Flere af hans holdkammerater anede end ikke, hvor Danmark ligger henne, før de mødte den danske forward.

– Jeg har oplevet, at nye holdkammerater har været meget forbløffede over, at der overhovedet er en ishockeyliga i Danmark, siger Frans Nielsen med et grin.

Annonce:

– Men nu er de vist ved at finde ud af, at vi godt kan spille ishockey i Danmark. Og der kommer jo flere spillere. Vi er tre i NHL lige nu, men det er kun et spørgsmål om tid, før også Peter Regin og andre kommer til at spille her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: