Landstræner imponeret over defensiv

Den nye ishockeylandstræner Per Bäckman er godt tilfreds med udbyttet af sine første tre træningskampe. Specielt backspillet fungerede godt mod Hviderusland

Per Bäckman var godt tilfreds med defensiven i kampene mod Hviderusland. (Foto: Jakob Jørgensen)
Per Bäckman var godt tilfreds med defensiven i kampene mod Hviderusland. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det danske ishockeylandshold har i årevis set en smule tynde ud på backsiden.

Mens der har været masser af profiler på angrebssiden, har det nogle gange knebet med at finde syv-otte solide forsvarsspillere, som er tilstrækkeligt stærke til at holde modstanderne fra fadet.

Men i sidste uges tre træningskampe mod Hviderusland viste den danske defensiv sig at være bundsolid, når man lige fraregner den ene periode i Vojens, hvor hviderusserne scorede fem mål. Kampene endte 1-1, 1-2 og 1-5.

- Selv om vi manglede Jesper Damgaard og Daniel Nielsen, så var defensiven meget stabil i de tre kampe. Backsiden ser fin ud, siger Bäckman, der i den sammenhæng havde særlige roser til Philip Hersby og Michael Eskesen, som ellers ikke har den store landskamperfaring.

Det danske angrebsspil formåede til gengæld kun at score tre gange på de 180 minutter, og derfor ligger der en opgave for Bäckman i at gøre det danske spil mere målfarligt.

Det får han chancen for i december måned, når det gælder en seksnationers-turnering i Ukraine og Hviderusland.