Annonce:
Annonce:

Landsholdsdebut fyldt med afbud

Uden stjernerne: Landstræner Per Bäckman ser i aften for første gang sit landshold i aktion

Landstræner Per Bäckman har mange interessante navne med til kampen mod Hviderusland. Nogle af de bedste mangler dog. (Foto: Jakob Jørgensen)
Landstræner Per Bäckman har mange interessante navne med til kampen mod Hviderusland. Nogle af de bedste mangler dog. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Ishockey
For første gang ser landstræner Per Bäckman i aften sit landshold i aktion, når Danmark spiller den første af tre kampe mod Hviderusland i denne uge. Det bliver en debut i vished om, at han næppe nogensinde kommer til at stille op med det stærkest mulige hold.

I landsholdslejren i Rødovre, hvor den første kamp spilles, er der indløbet afbud fra kaptajn Jesper Damgaard, målmændene Peter Hirsch og Michael Madsen samt Hernings Daniel Nielsen. Men dem, nationen kan se længst efter, er de danske succesdrenge i Nordamerika.

En julegave
De er travlt optaget af deres karrierer i de private ligaer, der ikke uden videre lader deres højtlønnede spillere rejse hjem til landskampe. Slet ikke til træningskampe som dem mod Hviderusland, og højst sandsynligt heller ikke til den vigtige OL-kvalifikationsturnering i Norge i februar.

- Vi skal ikke have for store forhåbninger, men vi vil da naturligvis forsøge. Jeg tror, at hvis vi kan få bare én af de store drenge fra Nordamerika hjem til OL-kvalen, så skal vi være glade, siger Per Bäckman.

- Det ville være en stor, uventet julegave.

De tre NHL-drenge, Frans Nielsen, Mikkel Bødker og Jannik Hansen, er drømmespillere for Bäckman, når Danmark skal forsøge at kvalificere sig til OL for første gang. Men også Peter Regin, Morten Madsen, Sebastian Dahm og Kirill Starkov, der alle spiller i AHL - rækken lige under NHL - er formentlig uden for rækkevidde i februar.

Hvem skal stå
- Det er vilkårene. Vi må arbejde med det, vi har til rådighed, og det skal blive utrolig interessant at se, om de spillere, der ikke har været så meget med omkring landsholdet, kan kvalificere sig til OL-holdet, siger Per Bäckman.

I træningskampene mod Hviderusland er holdet især udfordret på målmandsposten. Den tidligere førstekeeper Peter Hirsch, der annoncerede landsholdspause efter VM i Canada, lod sig overraskende udtage til ugens kampe, men han har meldt afbud, idet han har travlt i sin ny klub, Timrå.

Michael Madsen har meldt afbud, idet han er tvunget til at passe sit civile job, og som erstatning for de to har Bäckman indkaldt Hernings Frederik Andersen og Odenses Søren Nielsen.

Kaptajn Damgaard har meldt forfald på grund af en muskelskade i maven, mens Hernings Daniel Nielsen døjer med en lyskeskade. De erstattes af Mads Schaarup fra SønderjyskE og Mads Bech Christensen fra Frederikshavn. Endelig er Ronnie Thomassen fra Hvidovre erstattet af Martin Nielsen fra Herning.

- Det bliver interessant at lære spillerne at kende. Det gælder i første omgang om at forsøge at skabe et solidt grundspil, siger Per Bäckman.

Landsholdet spiller den anden kamp i morgen i Odense, mens den tredje spilles i Vojens på lørdag.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: