Dansk målmandssensation leverede ny brandkamp

NHL-rookien Frederik Andersen imponerer stort for sin klub Anaheim Ducks

Frederik Andersen var igen en af sit holds bedste (Foto: AP/Reed Saxon)
Frederik Andersen var igen en af sit holds bedste (Foto: AP/Reed Saxon)

SE Frederik Andersens storspil i tv-klip ovenfor

Der er ikke meget slinger i valsen for den danske NHL-rookie, Frederik Andersen, som imponerer stort i sin spæde start i verdens største ishockey-liga.

I sin sjette kamp for Anaheim Ducks kunne den danske målmand for sjette gang i træk forlade isen med en sejr, og for NHL-sensationen blev det endnu en gang med en masse plusser ud for hans navn efter 5-1-sejren over Vancouver Canucks.

I

Se også: Dansk NHL-sensation: Det er en drøm

I fraværet af Anaheims normale førstevalg i målet, i går var Jonas Hiller syg, lyste danskeren igen op, og blev efter kampen fremhævet som en af kampens tre bedste spillere af NHLs hjemmeside.

Andersen imponerende statistik i sine foreløbige seks NHL-kampe hedder nu seks sejre, 0 uafgjorte og 0 nederlag. Med den imponerende start er Andersen den første målmand i mere end 20 år, siden Toronto Maple Leafs Damian Rhodes i 1991 havde en lignende rekordliste i sin debut i NHL.

Frederik Andersen har fået chancen for Anaheim, fordi målmand Viktor Fasth har været skadet, men med Fasth på vej tilbage og Jonas Hiller snart frisk igen skal Anaheim Ducks snart foretage et valg mellem de tre målmænd.

Se også: Dansk NHL-sensation: Det er en drøm

- Det er en svær beslutning, for jeg har tre rigtig gode målmænd lige nu, erkendte træner Bruce Boudreau efter kampen.

Den danske målmandsrookie leverede 35 redninger på 36 forsøg og endte med et redningsgennemsnit på imponerende 97,2 %.

Anaheim Ducks topper fortsat NHL med deres 31 point efter 19 kampe.

Syv danske point
På hjemmebanen i Montreal var Lars Eller en af de helt store stjerner, da Peter Regin og Frans Nielsens New York Islanders blev sendt hjem med et 4-2 nederlag. Eller scorede en enkelt gang i powerplay lavede yderligere to assist. En indsats der gav ham pladsen som kampens tredjebedste spiller på NHLs hjemmside. Frans Nielsen blev noteret for en enkelt assist.

Philip Larsen lavede tre assist og blev kåret til kampens tredjebedste spiller, men til ingen verdens nytte, da hjemmeholdet Chicago Blackhawks sendte Larsen og Edmonton Oilers hjem med et 5-4 nederlag.

SE Frederik Andersens storspil i tv-klip ovenfor

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere