Stor triumf for danske ishockeytalenter

Med en 4-1-sejr over Letland sikrede Danmarks U20-landshold i ishockey sig en plads i A-gruppen

Oliver Björkstrand (tv.) spiller til daglig for Portland Winterhawks i den nordamerikanske WHL-liga. (Arkivfoto: AP/Liam Richards)
Oliver Björkstrand (tv.) spiller til daglig for Portland Winterhawks i den nordamerikanske WHL-liga. (Arkivfoto: AP/Liam Richards)

Dansk ishockey er i fortsat positiv udvikling, også på ungdomssiden. Det blev understreget torsdag, da U20-landsholdet med en 4-1-sejr over Letland sikrede sig oprykning til A-gruppen.

Der resterer fortsat én spillerunde i VM-turneringen i Polen i den såkaldte division 1A, men danskerne kan ikke længere hentes i tabellen.

Se også: VM-sejr til ishockeytalenter

Med på holdet er tre spillere, der alle til daglig spiller i de canadiske juniorligaer, og både Mads Eller, Nikolaj Ehlers og Oliver Björkstrand scorede mod letterne. Det sidste mål blev scoret af Sonny Hertzberg, der har hjemme i svenske Frölunda.

Puljesejren betyder, at Danmark vender tilbage til det fine selskab, hvor verdens 10 bedste ishockeynationer befinder sig.

Her spillede danskerne senest i 2012, hvor det efter et knebent nederlag til netop Letland dog ikke rakte til mere end en sidsteplads i gruppen og direkte nedrykning.

0 kommentarer
Vis kommentarer