TV: Hansen matchvinder for Canucks

Jannik Hansen fik løbet jule-stivheden af sig, da han blev matchvinder for Vancouver Canucks, der slog Calgary Flames med 2-0

Jannik Hansen banker 1-0-målet ind i målhjørnet bag Calgary Flames' Reto Berra. (Foto: AP)
Jannik Hansen banker 1-0-målet ind i målhjørnet bag Calgary Flames' Reto Berra. (Foto: AP)

Det sker ikke så tit, men Jannik Hansen har i år haft god tid til at hygge om sin hustru Karen og sine tvillinge-drenge i hjemmet i Vancouver. For Vancouver Canucks holdt noget usædvanligt for NHL seks dages juleferie.

Alligevel vendte holdet og Hansen tilbage med bravur, da de natten til mandag besejrede Calgary Flames med 2-0. Og det med Jannik Hansen i en hovedrolle.

Danskeren spillede på ny i superkæden med de svenske Sedin-tvillinger Henrik og Daniel, og det var holdets kaptajn Henrik Sedin, der med et halvt minut igen af første periode sendte lynhurtige Hansen af sted.

En høj puck blev taget med af den danske wing, der ikke betænkte sig mange sekunder, før han hamrede den op i målhjørnet til 1-0.

Se også: Eller matchvinder i NHL - Frans lynede forgæves

Fin form af den danske jernmand, der efter kampen måtte indrømme, at han havde været lidt rastløs efter seks dage uden kamp.

- Selvfølgelig ville man gerne tilbage i aktion igen. Kampen var lidt anderledes i forhold til, når vi spiller hver anden aften. Vi har haft en lang pause, men pointene er lige så vigtige som dem, vi får sent i marts eller tidligt i april, sagde Jannik Hansen til nhl.com.

Han var ikke på isen, da Mike Santorelli sent i tredje periode slog sejren fast med sin scoring til 2-0, der betød, at Canucks i december nu har 10 sejre i 12 kampe.

Se også: Dansk teenager får tre år hos NHL-klub

Alligevel kniber det med at holde trit med de øvrige tophold i Pacific Division.

- Kigger man på tabellen, så er det ekstremt tæt. Får men ikke sejre, så kommer man ingen vegne. Vi har spillet en fantastisk december, og vi ligger stadig nr. fire i divisionen. Det kræver mange sejre - og en holdindsats hver aften at få dem, sagde Jannik Hansen, der formentlig får banket endnu mere rust omkring nytår.

Han og Canucks kan se frem til at komme i aktion igen i nat mod Philadelphia Flyers - og så kan de ellers glæde sig til Tampa Bay Lightning 1. januar.

De kan også glæde sig lidt over, at topholdet i divisionen, Anaheim Ducks, med Frederik Andersen på mål løb ind i et sjældent nederlag i nat.

Se også: TV: Helt skørt selvmål i NHL

For efter 10 sejre i træk måtte 'ænderne' strække våben mod San Jose Sharks, der vandt 3-1.

Anderledes positivt gik det for Frans Nielsen og Peter Region, der med New York Islanders besejrede Minnesota Wild med 54 efter at have været bagud med 3-0.

New York Islanders ligger dog stadig sidst i Metropolitan Division.

0 kommentarer
Vis kommentarer