Svenske supertvillinger siger nej til ishockey-VM

Henrik og Daniel Sedin havde mulighed for at forstærke det svenske VM-hold, men siger nej tak

(Foto: Aftonbladet)
(Foto: Aftonbladet)

Det danske ishockeylandshold åbner VM i Minsk 10. maj mod verdensmesteren Sverige, men det svenske hold bliver knapt så skræmmende som frygtet.

Supertvillingerne Henrik og Daniel Sedin har torsdag meddelt landstræner Pär Mårts, at de ikke står til rådighed for landsholdet, når det skal forsvare VM-titlen i den hviderussiske hovedstad.

Muligheden var der ellers, fordi svenskernes klub, Vancouver Canucks, misser slutspillet i NHL, og Sedin-tvillingerne derfor ikke er optaget af klubkampe.

- Det har været en vanskelig sæson her i Vancouver med skader og meget andet, som er sket i klubben, og det er grunden til, at vi melder fra, siger Henrik Sedin til expressen.se.

Netop de to Sedin-brødre og holdkammeraten Alexander Edler forstærkede midtvejs gennem sidste års VM et svagt spillende svensk landshold, og den trio blev af mange anset som hovedårsagen til, at Sverige endte med at vinde finalen i Globen i Stockholm.

Landstræner Pär Mårts er afklaret med at måtte klare sig uden nogle af sine største navne denne gang.

- Alle risikerer skader, og man orker ikke altid at motivere sig én gang til efter en tung sæson. Det lever alle landshold med, siger Pär Mårts.

Det er endnu uklart, om Vancouver Canucks' to danske spillere, Jannik Hansen og Nicklas Jensen, siger ja til at forstærke det danske VM-hold.

0 kommentarer
Vis kommentarer