Ishockey: Klar sejr giver Sønderjyske matchbolde

Sønderjyske vandt en overlegen 6-1-sejr over Herning og har nu to matchbolde i kampen om DM-guldet

Sønderjyske - Herning, 5. kamp i DM-finalen (Foto: Jan Korsgaard)
Sønderjyske - Herning, 5. kamp i DM-finalen (Foto: Jan Korsgaard)

Magtbalancen er tippet i finaleserien om danmarksmesterskabet i ishockey, hvor Sønderjyske efter en tung start nu er på kurs mod at genvinde guldet.

Foran 5000 tilskuere hjemme i Vojens tog de forsvarende mestre søndag aften en klar 6-1-sejr over Herning, og dermed er Sønderjyske foran med 3-2 i serien, der spilles bedst af syv kampe.

Herning vandt ellers de første to kampe, men sønderjyderne har tilsyneladende fundet opskriften på at besejre de 16-dobbelte mestre.

Se også: Sønderjyske udligner i DM-finaleserie

Man anede, hvor det bar hen, da Mads O. Lund efter godt otte minutters spil udnyttede sløjt forsvarsspil fra gæsterne til at sætte pucken i nettet til 1-0.

Da Jason Walters fem minutter senere fordoblede føringen, var Sønderjyske for alvor ovenpå, mens publikum hyggede sig gevaldigt i den propfyldte arena.

I anden periode gik det helt galt for Todd Bjorkstrands tilrejsende mænd. Walters scorede hurtigt til 3-0, inden to mål af Cory Quirk bragte stillingen op på 5-0.

Se også: Dansk NHL-stjerne klar til VM

At Justin Maylan med godt fire minutter tilbage af perioden fik reduceret til 1-5 betød ingenting i det samlede billede, og Herning fik aldrig det velspillende hjemmehold til at vakle.

Mads O. Lund lavede målet til 6-1 med fem minutter tilbage, da han på en friløber satte pucken højt op i Hernings mål.

Herningenserne er nu pisket til at vinde næste kamp foran eget publikum. Ellers kan træner Dan Ceman og hans sønderjyske flok lade sig hylde som guldvindere i Kvik Hockey Arena tirsdag aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer