Måltyven Björkstrand er vokset i KHL

Med to mål var Patrick Björkstrand bedste danske mod Sverige - en naturlig konsekvens af, at han er skiftet til den bomstærke russiske KHL-liga

Patrick Björkstrand. (Arkivfoto: Jan Kanut)
Patrick Björkstrand. (Arkivfoto: Jan Kanut)

Patrick Björkstrand skiftede op til denne sæson Allsvenskan-klubben Mora ud med det nystiftede KHL-hold Medvascak Zagreb.

Det kan ses.

Den danske wing var med længder den bedste danske i aktion - om end prisen som den bedste spiller gik til Jesper B. Jensen, der spillede sidste kamp på sin nu forhenværende hjemmebane, Lindab Arena. Men der var 'no hard feelings' fra Björkstrands side.

- Det er sidste kamp for Jesper her i hallen, og han spillede også en god kamp. Så det var fortjent, at han fik prisen, siger Björkstrand med et smil.

Se også: Landstræner godter sig over NHL-forstærkninger

Måske fordi han i den forgangne sæson er vokset kolossalt som spiller ved at prøve kræfter med verdens næstbedste liga efter NHL. Og han kan da også selv mærke tydelig fremgang.

- Ja, selvfølgelig. Når du spiller i en god liga som KHL, så løfter det helt klart niveauet.

- Jeg har været positivt overrasket over ligaen - og over Zagreb som by. Ligaen er meget teknisk og består af kloge spillere, du ikke skal begå fejl mod.

- Vores hold er nyt og med en stamme af nordamerikanske spillere og trænere, så vi spiller lidt hårdere og mere direkte - og det passer mig rigtig godt.

Sidste år var han VM-rookie, men i år satser han på at kunne give lidt mere til holdet.

- Sidste år var mit første år ved VM, og jeg lærte utrolig meget. i år vil jeg gerne tage noget mere ansvar, påpeger han

Se også: Galbraith skudt i sænk af verdensmestrene

Hans kontrakt med Medvascak Zagreb udløber her til sommer, men han regner stærkt med at fortsætte i klubben - og fortsætte sin eksplosive udvikling.

- Der er ikke noget, der er 100 procent endnu. Men de er interesseret i at forlænge, og det er jeg også. Så det skal nok komme, forsikrer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer