Morten Green fik klø i jubilæumsgave

Danmark kunne ikke give kaptajn Morten Green en sejr i hans landskamp nr. 250 - som i onsdags blev det til et nederlag til Sverige, denne gang 6-2

Morten Greens 250. kamp i rødt og hvidt blev ikke nogen fest på resultattavlen. (Arkivfoto: Jan Korsgaard)
Morten Greens 250. kamp i rødt og hvidt blev ikke nogen fest på resultattavlen. (Arkivfoto: Jan Korsgaard)

MALMØ (Ekstra Bladet): Hverken mærkedage på den ene eller anden måde kunne langfredag udløse den første danske sejr over Sverige nogensinde.

I Malmø Isstadion gjorde de danske løver ellers, hvad de kunne, men som det var tilfældet i onsdags i Ängelholm, var Tre Kronor på ny for stærke for de rød-hvide, der blev besejret 6-2 (2-1, 2-1, 2-0).

En dansk sejr ville ellers have været den perfekte gave til kaptajn Morten Green, der spillede sin landskamp nummer 250 - blot seks fra Jesper Damgaards rekord.

Og det startede såmænd godt. Fire minutter var der godt og vel spillet, da danskerne udnyttede en overtalssituation. Mads Christensen var på pletten, og Berlin-forwarden var sikkerheden selv på et forsøg fra venstre side.

I målet havde landstræner Jan 'Janne' Karlsson valgt at starte med Simon Nielsen, der var returneret fra finske Lukka Rauma. Og han havde nok at se til.

For på trods af at svenskerne var bagud, så var det dem, der sad tungt på spillet. Flere gange havde de oplagte muligheder for at score, men heldet var med Simon Nielsen og co. - i hvert fald indtil stadionuret i Malmø havde rundet 12.22, hvor Andreas Thuresson havde held til at passere den danske keeper og udligne.

Se også: Måltyven Björkstrand er vokset i KHL

Svenskerne fortsatte dominansen, og selv om Danmark havde mulighed for at bringe sig på 1-2, blev det i stedet til 2-1 et lille minut inden periodepausen - igen ved Brynäs-forwarden Andreas Thuresson.

Alt i alt en første periode, der lignede den i Ängelholm for to dage siden. Her faldt det danske hold sammen i anden periode, hvor Sverige scorede tre gange mod Danmarks nul. Det var landstræner Karlsson ikke tilfreds med, så noget lignende skulle naturligvis undgås fredag eftermiddag.

Alligevel var der ikke spillet mere end 33 sekunder efter pausen, før Simon Nielsen måtte hente pucken ud for tredje gang efter en scoring fra Daniel Bång.

Den tur måtte han tage endnu engang syv minutter senere, hvor Jesper Ollas øgede til 4-1.

Et grimt deja vu fra onsdagens kamp pressede sig på i takt med, at svenskerne haglede afslutninger ind om ørene på Simon Nielsen. Men i stedet slog danskerne kontra.

Med fem minutter tilbage af perioden opfangede Morten Green pucken og lagde den fikst tilbage til en helt fri Mads Christensen, der med en veltimet afslutning for anden gang passerede Oscar Alsenfelt i det svenske mål og reducerede til 4-2.

Se også: Landstræner godter sig over NHL-forstærkninger

Så var der fornyet tro på tingene fra dansk side, og fra tredje periodes start trykkede de rød-hvide på for yderligere en reducering.

Men svenskerne forsvarede sig klogt, og halvvejs i sidste periode slog de til på ny. Jesper Ollas spillede sammen med Nicklas Olausson det danske forsvar tyndt, og så kunne Olausson let bringe Sverige på 5-2.

Så var cifrene fra Ängelholm opnået, men det bremsede ikke svenskerne, der kort efter øgede til 6-2 ved Linus Klasen og såmænd havde chancer til et par kasser mere.

Men det blev ved 6-2 i en kamp, hvor det mest opløftende danske aspekt var Morten Greens 250 kamps jubilæum og Mads Christensens to mål.

I næste uge møder Danmark Hviderusland torsdag og lørdag i henholdsvis Odense og Rødovre.

Se også: Galbraith skudt i sænk af verdensmestrene

0 kommentarer
Vis kommentarer