Nu starter VM-svingdøren for alvor

VM-kapløbet er i slutfasen. I næste uge bliver otte mand skiftet i den danske VM-trup - og endnu flere ventes at rotere, når NHL-folkene stempler ind

Mads Christensen (tv.) kan glæde sig til at gense Julian Jakobsen og Morten Madsen, der støder til VM-truppen i næste uge. (Foto: Getty Images)
Mads Christensen (tv.) kan glæde sig til at gense Julian Jakobsen og Morten Madsen, der støder til VM-truppen i næste uge. (Foto: Getty Images)

MALMØ (Ekstra Bladet): VM i Minsk nærmer sig med hastige skridt, og landstræner Jan 'Janne' Karlsson går i næste uge ind i den fjerde forberedelsesuge.

Den starter med, at svenskeren skifter en tredjedel af truppen.

- Ja, der kommer otte nye spillere ind, og der er otte, der må forlade truppen. sådan er livet, siger landstræneren, der konkret nævner 'tyskerne' Julian Jakobsen og Morten Madsen, der har spillet færdigt med Hamburg Freezers.

Og så kommer der i alt seks spillere fra den DM-finale-serie, der fredag aften bliver afgjort i Vojens.

Se også: Morten Green fik klø i jubilæumsgave

Men endnu er der intet nyt om de nordamerikanske legionærer.

Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Jannik Hansen og Philip Larsen er alle gået på ferie i deres klubber, mens Nicklas Jensen for en stund er sendt tilbage til Vancouver Canucks farmerhold Utica Comets i AHL.

Se også: Landstræner godter sig over NHL-forstærkninger

Her er slutspilsmulighederne yderst teoretiske, og den danske målscorer kan derfor formentlig melde sig VM-klar.

Det burde også back-brødrene Oliver og Markus Lauridsen være - da de er uden slutspilschancer i AHL. Lillebror Markus ser ikke ud til at være i nærheden af at få en opringning fra sin NHL-klub Colorado Avalanche, mens to meter-manden Oliver Lauridsen måske bliver hentet af Philadelphia Flyers.

Se også: Måltyven Björkstrand er vokset i KHL

Under alle omstændigheder ser det godt ud i forhold til danske NHL-spillere til VM.

- Jeg håber stadig på fire spillere. Men vi holder øje med slutspillet derovre. Det kan være, at der kommer flere, siger Janne Karlsson, der pointerer, at en spiller, der ryger ud i første runde af slutspillet også kan blive aktuel.

- Javist. Det kunne blive Lars Eller i Montreal eller Peter Regin i Chicago.

- Men jeg tror først på det, når de står i omklædningsrummet. Så kan vi tale om det, siger landstræneren med et smil på læberne.

Danmark møder Hviderusland torsdag i Odense og lørdag i Rødovre.

I næste uge møder Danmark Hviderusland torsdag og lørdag i henholdsvis Odense og Rødovre.

Se også: Galbraith skudt i sænk af verdensmestrene

0 kommentarer
Vis kommentarer