Danske målmagere elsker den nye stil

Under landstræner Janne Karlsson er Danmark blevet mere aggressive og spilstyrende - og det tiltaler målscorer-typer som Mads Christensen og Kim Staal

Mads Christensen kan godt lide den nye aggressive stil under landstræner Jan 'Janne' Karlsson. (Foto: AP/Ronald Zak)
Mads Christensen kan godt lide den nye aggressive stil under landstræner Jan 'Janne' Karlsson. (Foto: AP/Ronald Zak)

MALMØ (Ekstra Bladet): Med den nye landstræner Jan 'Janne' Karlsson er der kommet en lidt anden spillestil end under Per Bäckman.

Eneste forskel er blot aggressiviteten, påpeger Mads Christensen, der scorede begge de danske mål i 6-2-nederlaget til Sverige fredag.

- Vi spiller stadig et defensivt system, men vi får lov til at arbejde mere aggressivt i forchecking-fasen. Den sker noget højere på banen end under Bäckman.

- Det er en stil, jeg er vant til fra min klub, så jeg kan godt lide den. Det er en god blanding af svensk og nordamerikansk stil.

- Vi kommer også i højere grad til at forsøge at styre spillet. Det gjorde vi ikke rigtig mod Sverige, men vi får det rettet ind, og så kommer det, forsikrer Eisbären Berlin-forwarden.

Se også: Nu starter VM-svingdøren for alvor

Og han bakkes op af veteranen Kim Staal.

- Tidligere har vi spillet lidt på at lurepasse og spillet på modstandernes præmisser. Men nu møder vi de store modstandere på vores egen måde.

- Det er en måde, der tiltaler mig meget, og jeg håber på at kunne være med til at spille den ind, siger Kim Staal, der i denne sæson har spillet i den næstbedste tyske række i StarBulls Rosenheim.

Se også: Morten Green fik klø i jubilæumsgave

Her har han spillet en fin sæson, men han har ikke været helt tilfreds med i den danske VM-lejr.

- Jeg er længere fremme i år, end jeg var sidste år, men jeg har brugt lidt tid på at finde min rolle i det nye system.

- Men jeg er ikke helt tilfreds med mig selv. Jeg håber at kunne spille mig i bedre form. For jeg er ikke interesseret i at være med bare for at være med. Jeg vil gerne have noget at byde på, som jeg havde sidste år, siger den 36-årige forward, der under VM i Stockholm sidste år overraskende blev dansk topscorer med fem point.

Han får muligheden for at spille sig lidt mere i VM-form torsdag og lørdag, hvor modstanderen er Hviderusland i henholdsvis Odense og Rødovre - hvis han altså ikke bliver sendt hjem inden.

0 kommentarer
Vis kommentarer