Landstræner ser fremskridt trods nederlag

Nederlaget på 3-4 til Hviderusland bekymrer ikke landstræner Janne Karlsson. Holdet gør fremskridt, mener han

Hviderusserne scorer det første af deres fire mål i aftenens landskamp. (Foto: Jan Korsgaard)
Hviderusserne scorer det første af deres fire mål i aftenens landskamp. (Foto: Jan Korsgaard)

Det danske ishockeylandshold er på ret VM-kurs, selv om danskerne lørdag aften tabte 3-4 til Hviderusland i en testkamp i Rødovre.

Danskerne slog samme modstander i torsdags, men landstræner Janne Karlsson er trods nederlaget alligevel langt mere tilfreds med sit mandskab indsats i kamp to.

- Det var en betydelig bedre kamp i aften, og det gælder for begge hold. Vi har nok trådt dem lidt over tæerne, da vi vendte kampen i torsdags, og hviderusserne kom ind med en meget større intensitet i nærkampspillet, siger Janne Karlsson.

Se også: Ishockeykamp endte i straffeslagsfarce

- Hviderusland kom med et højere tempo i dag, og de har spillere, der er vant til at spille på et højt niveau, lyder det fra landstræneren med henvisning til østeuropæernes 14 spillere fra den stærke KHL-liga, suppleret med NHL-profilen Mikhail Grabovski.

Danskerne leverede så meget velkomponeret angrebsspil, at holdet blev klappet fra isen af hjemmepublikummet i Rødovre Skøjte Arena.

- Jeg er 90 procent tilfreds. De tre sidste mål, som Hviderusland scorede, kom efter vores fejl, og det er noget, vi skal have arbejdet væk, konstaterer landstræneren.

Se også: TV: Er det årets skøreste afbrænder?

Janne Karlsson står foran sin første VM-slutrunde med Danmark, efter at han har overtaget tjansen fra Per Bäckman.

Han har introduceret en mere aggressiv og fremadrettet stil, der giver mere liv foran begge mål.

- Vi spiller jo for at spille ishockey og ikke for at stille os ned og vente på modstanderne. Vi skal forsøge at udvikle os, og jeg tror faktisk, at vi havde tabt klart i begge kampe, hvis vi havde stillet os tilbage og ventet på Hviderusland, siger Janne Karlsson.

Se også: Danmark måtte strække våben

Det danske landshold har nu et par dage fri, inden spillerne mødes igen i træningslejren på onsdag.

Fredag sætter holdet kurs mod Minsk, hvor det lørdag gælder den sidste VM-forberedelseskamp mod Hviderusland.

Ved den lejlighed kan Janne Karlsson glæde sig over forstærkning fra Markus Lauridsen (Lake Erie Monsters) og Nicklas Jensen (Vancouver Canucks).

0 kommentarer
Vis kommentarer