Canada får oprejsning ved VM i ishockey

Canada var bagud mod Slovakiet, men vendte til sejr og fik revanche for åbningsnederlaget ved A-VM

En af de største favoritter ved VM i ishockey Canada kom lørdag på pointtavlen med en sejr på 4-1 over Slovakiet i gruppe A. Cifrene snyder dog en hel del, da Slovakiet var godt med i kampen indtil to minutter før tid.

Canada fik en dårlig start på VM fredag, da det blev til nederlag til Frankrig på 2-3 efter straffeslagskonkurrence, og der var også tegning til et nyt nederlag mod Slovakiet i holdets anden kamp.

Efter en målløs første periode bragte Slovakiet sig nemlig foran 1-0 efter 12 minutter i anden periode, da holdet udnyttede et powerplay. Et par minutter inden udløbet på perioden lykkedes det dog Canada at skabe balance til 1-1.

Syv minutter inde i den tredje periode kom Canada foran 2-1, og siden pressede Slovakiet for at udligne, men mulighederne blev forpasset.

I stedet kom den canadiske sejr til at se bedre ud med to scoringer i de sidste par minutter. Det var lidt misvisende efter en kamp, hvor Slovakiet bed godt fra sig, mens Canada dog spillede bedre end i åbningskampen.

Slovakiet har dermed fået en resultatmæssigt dårlig start ved VM med to nederlag. Fredag tabte holdet til Tjekkiet.

I lørdagens aftenkamp i gruppe B sejrede USA med 3-2 over Schweiz. Sidstnævnte førte ellers 2-1 efter anden periode, men to amerikanske scoringer i den tredje periode blev udslagsgivende.

USA er nu noteret for to sejre, mens sølvvinderen fra VM sidste år, Schweiz, har tabt sine to første kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer