Danmark fik slovakiske smæk

Danmark tabte den syvende og sidste VM-kamp 4-3 til Slovakiet og ender dermed VM på en samlet 13. plads

Danmark sluttede VM af med endnu et nederlag. (Foto: Sergei Grits/AP)
Danmark sluttede VM af med endnu et nederlag. (Foto: Sergei Grits/AP)

MINSK (Ekstra Bladet): VM i Hviderusland blev ikke sluttet af med en dansk sejr.

Det var ellers håbet fra spillerne, der selv om kvartfinalen ikke kunne nås gerne ville slutte med manér.

Det gjorde de såmænd også ved at spille en ganske god kamp mod Slovakiet, der dog set over alle 60 minutter var lidt mere nærgående end danskerne og derfor vandt 4-3.

Et resultat, der betyder, at Danmark ender dette VM på en syvendeplads i puljen og en samlet 13. plads, da de rød-hvide akkurat er bedre end syveren fra Gruppe B, Tyskland.

Det kunne ellers være blevet til mere i en kamp, der fra start bød på chancer i begge ender - først til Danmark, da Jesper Jensen stjal pucken og fik et frit skud, der endte lige på Jan Laco, og dernæst til David Skokan, der med en afretning ramte stolpen i Simon Nielsens mål.

Herefter var begge hold farlige i powerplay, men spillerne var tilsyneladende mærket af de mange spillede kampe og muligvis af, at der ikke var det store på spil.

I hvert fald var tempoet ikke højt, og de største chancer opstod efter store fejl. Som da slovakkerne med syv minutter igen tabte pucken, så Kim Staal fik en friløber.

Den danske veteran havde masser af tid, men tøvede for længe og brændte i to omgange på Laco.

Og så slog slovakkerne til i den anden ende. Et slagskud bliver halvklaret af Simon Nielsen, og Stefan Lassen får ikke clearet pucken. Den tager Tomas Tatar og sender op i målhjørnet til slovakisk føring.

Danskernes powerplay var der flere af, men desværre blev de svagere og svagere som perioden skred frem.

Se også: TV: Efter 2-6: Vi gik lidt i panik

Det må landstræner Janne Karlsson have påtalt i pausen, for da danskerne startede anden periode i overtal kastede det en udligning af sig.

Morten Green smed med en pasning ind foran mål, hvor den blev opfanget af Mikkel Bødker, der sikkert scorede.

Herefter var der stillingskrig, mens kampen stille og roligt blev kørt op i tempo.

Der var store chancer i begge ender, men slovakkerne stod for de største. Dog kunne danskerne pris sig lykkelige over Simon Nielsen i målet, der i flere omgange hev et par gode redninger frem.

Fra tredje periodes start gjorde danskerne det svært for sig selv. Stefan Lassen startede perioden i boksen, og han fik kort efter følgeskab af Oliver Lauridsen.

Det skabte en tre mod fem-situation, hvor Morten Madsen, Philip Larsen og Jesper B. Jensen forsvarede sig flot. Men det holdte ikke stand. Slovakkerne havde nemt ved at rive danskerne rundt, og så kunne Michel Miklik bringe Slovakiet på 2-1.

Danskerne jagtede det udlignende mål og havde faktisk flere gode muligheder for at score det. Men det skulle på ny blive i powerplay, at det kom.

Med syv minutter tilbage på uret kopierede danskerne målet til 1-1 - denne gang var det bare Morten Green, der inden foran mål fik skovlet pucken ind.

Det holdt bare ikke længe. Patrick Bjorkstrand trak en udvisning, og her slog Michel Miklik omgående til igen og fremtvang 3-2.

Se også: VM-dansker i blodigt uheld: Måtte skifte trøje to gange

Og så eksploderede det. Tomas Tatar bragte Slovakiet på 4-2, men i stedet for at falde sammen som mod Frankrig, slog danskerne til. Jesper Jensen skøjtede ned og reducerede til 4-3 i et par hektiske minutter i Chizhovka Arena.

I kampens slutning satsede landstræner Janne Karlsson og trak Simon Nielsen ud af målet. Det gav danskerne en overtalssituation, men desværre ikke et mål.

Derfore ender pointtotalen på fem efter sejre over Italien og Tjekkiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer