Esbjerg-træner efter skandale: Vi må videre

Esbjergs ishockeymandskab starter forfra efter matchfixingskandalen, der fredag kostede tre fyresedler

Ishockeygrundspillet nærmer sig sin afslutning, men for spillere og trænere i Esbjerg Energy markerer tirsdagens kamp i Aalborg på mange måder en ny start.

En mørk skygge har lagt sig over klubben efter den matchfixingskandale, der fredag tvang Esbjerg til at fyre Kirill Starkov, Tyler Mosienko og Dennis Jensen.

Starkov-skifte stoppet

For træner Mark Pederson venter der noget af en opgave i at få stablet et slagkraftigt hold på benene uden Starkov og Mosienko, der var blandt ligaens farligste forwards og udgjorde to tredjedele af holdets førstekæde i angrebet.

- Jeg tror, at alle gerne ville kunne spole tiden tilbage i denne sag. Men det kan vi ikke. Vi må være realistiske og erkende, at tingene er sket, og at vi skal komme videre som hold, siger Mark Pederson i Esbjergs kampoptakt.

Efter matchfixingskandale: Starkov skifter til Schweiz

- Det skal komme fra spillere, som træder frem og indtager større roller. Det er jo også en mulighed for dem, siger træneren.

Esbjerg har haft en ganske udmærket sæson og ligger side om side med Aalborg på fjerdepladsen i ligaen, men det store spørgsmål er nu, hvor stærkt holdet er uden to af sine bedste spillere.

Det er endnu for tidligt at sige, om Esbjerg vil hente nye spillere ind som afløser for de fyrede profiler.

Matchfixeren Mosienko: Spillede for et par tusind

- Vi har haft en kampfri weekend, men det var alt andet end en friweekend. Meget arbejde er foregået bag kulisserne.

- Vi har talt rigtigt meget, undersøgt mulighederne og søgt mulige løsninger, så tingene igen kan udvikle sig i en positiv retning, siger Mark Pederson.