Dansk målmand fortsætter sejrsstimen i NHL

Frederik Andersen fik fuld spilletid, da Anaheim Ducks tog en ny sejr i den nordamerikanske ishockeyliga

Frederik Andersen i Anaheim-målet (Foto: AP)
Frederik Andersen i Anaheim-målet (Foto: AP)

For den danske målmand Frederik Andersen er forfremmelsen til verdens formentlig bedste ishockeyliga, NHL, gået over al forventning.

Andersens klub, Anaheim Ducks, vinder og vinder, og den danske reservekeeper høster masser af ros i de nordamerikanske medier, når han er på isen.

Det var han fredag morgen dansk tid for 17. gang i denne sæson, og Andersen udvidede sin imponerende statistik til 14 sejre, da Anaheim hjemme i Honda Center besejrede Philadelphia Flyers med 5-3.

Den tidligere Herning-målmand reddede 27 ud af 30 skud og kan dermed notere en godkendt redningsprocent på 90.

Frederik Andersen er reservekeeper bag schweizeren Jonas Hiller og svenskeren Viktor Fasth. Svenskeren har imidlertid haft en skadesplaget sæson, og det er har Frederik Andersen en chance, som han har grebet.

Efter morgenens opgør høstede danskeren store roser fra den canadiske stjernespiller Ryan Getzlaf, som er en af ligaens bedst lønnede stjerner med 66 millioner dollar - mere end 360 millioner kroner - for otte år.

- Vores bredde på målmandspladsen har været enestående, og når Freddie (Frederik Andersen, red.) har spillet, har han været helt utrolig, siger Ryan Getzlaf.

På landsholdet har danske holdkammerater altid bemærket Frederik Andersens ro. Den har de også oplevet i Anaheim.

- Han er en stor fyr, og for en så ung spiller, er han utroligt rolig i målet. Han er ikke meget aktiv og urolig, og det er et godt tegn. Han er en målmand, som skaber ro bagude.

Californierne er med 85 point klart i front af den samlede NHL-tabel efter en foreløbig suveræn sæson.

Mere svingende er formen hos en anden danskerklub, Phoenix Coyotes, der i øjeblikket er uden for de pladser, der giver playoff-billetter senere på foråret.

Men holdets danske forward, Mikkel Bødker, har til gengæld fundet ind i en stabil rytme som flittig mål- eller assistmager.

Bødker leverede sæsonens 22. assist, da Coyotes tabte 2-3 til Buffalo Sabres, og med i alt 37 målpoint kan den hurtige wing nu prale af at være sit holds aktuelle topscorer.