Bitter ishockey-boss: Vi løste ikke opgaven

Formand i Danmarks Ishockey Union (DIU) Henrik Bach Nielsen er skuffet over, at OL-kvalifikationen glippede

2-1-nederlaget til Slovenien satte en stopper for de danske OL-drømme. (Foto: Jan Korsgaard)
2-1-nederlaget til Slovenien satte en stopper for de danske OL-drømme. (Foto: Jan Korsgaard)

For formanden i Danmarks Ishockey Union (DIU), Henrik Bach Nielsen, var det en pinefuld weekend.

Søndagens nederlag til Slovenien og den kiksede OL-kvalifikation var ikke kun smertefuld for spillerne, men gør også ondt på DIU-formanden.

- Skuffelse dækker ikke. Jeg er bitter. Vi havde sat alt ind på, at vi skulle tage næste skridt med landsholdet.

- Vi havde et erklæret mål om at komme til OL, og vi løste ikke opgaven, siger Henrik Bach Nielsen til unionens hjemmeside.

- Skal vi tale konsekvenser for dansk ishockey efter de her nederlag, så er der i hvert fald nogle positive konsekvenser, som vi kommer til at se bort fra.

- Der var en økonomisk gevinst ved at komme til OL, og det ville skabe en mediehype, som igen ville få lokket flere unge spillere til ishockey. Alt det går vi glip af, forklarer Henrik Bach Nielsen.

Før OL-kvalifikationen har Team Danmarks støtte til ishockeysporten fået en del omtale. Der var penge på vej ved en kvalifikation, men samtidig måske også nedskæringer i støtten ved en kikset kvalifikation.

I 2013 er Team Danmark-støtten dog uændret, understreger Henrik Bach Nielsen.

- Evalueringen med Team Danmark sker først efter VM i Stockholm, og det er klart, at vi skal steppe et niveau op i forhold til det, vi leverede her i weekenden.

- Der vil være øget fokus på vores præstation, og vi skal i hvert fald ikke rykke ned. Team Danmark støtter ikke en B-nation, og det er vi helt på det rene med, siger Henrik Bach Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere