Dansk sensation chokerer ishockeyformand

Danmarks Ishockey Union er slet ikke forberedt på, at kvinderne på søndag kan spille sig til OL

Ishockey-formanden er meget overrasket over kvindernes succes (Foto: Mie Brinkmann/Polfoto)
Ishockey-formanden er meget overrasket over kvindernes succes (Foto: Mie Brinkmann/Polfoto)

Mens herrelandsholdet i ishockey kæmper i Vojens for at kvalificere sig til OL, har det kvindelige modstykke i al ubemærkethed vundet sine to første kampe i OL-kvalifikationsgruppen i Slovakiet.

Det betyder, at holdet med en sejr over Japan på søndag kan sikre sig en OL-billet, som ingen havde set komme.

Heller ikke formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

- Jeg må helt ærligt sige, at det kommer fuldstændigt bag på os. De har inden det her spillet kvalifikationsturneringer i Barcelona og i Letland, der begge har været tætte.

- Og når de så i Slovakiet møder hold, der ligger meget højere på verdensranglisten, havde vi ikke turdet drømme om, at de kunne stå med fem point efter to kampe. Det er utroligt flot af de piger, siger formanden.

Se mere:

Se også: Danmark tæt på sensationel OL-billet

Han er dybt imponeret af sejrene over Slovakiet og Norge, der begge er rangeret meget højere end de danske piger på verdensranglisten og har langt bedre forudsætninger.

- Pigernes budget er meget begrænset. Vi bruger ikke mere end 3-400.000 kroner på et år på holdet, og jeg har lige læst, at Norge har satset halvanden million på deres landshold.

- Det sætter jo også præstationen i relief og siger noget om, at vores piger kan et eller andet, siger formanden, som godt tør love en ordentlig pose penge, hvis miraklet skulle ske på søndag.

- For det første får vi nogle penge fra IOC, hvis det lykkes, og så skal vi selvfølgelig også snakke med Team Danmark.

Der bliver noget forberedelse, og det skal vi selvfølgelig have gjort optimalt. Der bliver opgraderet kraftigt, lover Henrik Bach Nielsen.

Kun otte hold kommer med i kvindernes olympiske ishockeyturnering i Sochi. Danmark er lige nu rangeret som nummer 19 i verden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere