Bäckman: Vi skal have to point mere

Danmark er langt fra sikker på overlevelse trods 3-2-sejren over Slovenien, siger landstræner Per Bäckman

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Før kampen mod Slovenien tirsdag eftermiddag erkendte Per Bäckman åbnet, at han var nervøs. Derfor er der også stor lettelse hos den danske ishockeylandstræner, efter at det lykkedes Danmark at vinde 3-2 i overtiden efter en sand gyserkamp.

Men svenskeren er langt fra overbevist om, at hans hold nu har gjort tilstrækkeligt til at blive i det fine selskab.

- Jeg tror, vi skal have to point mere. Slovenien er et undervurderet hold. De kommer med fire mand, så snart man taber pucken, og de kan sagtens tage point senere i turneringen, siger Per Bäckman.

Se også: Dansk matchvinder: Svært at få en bedre følelse

Slovenerne skal møde stormagterne Tjekkiet, Sverige, Canada og Schweiz i de sidste fire kampe.

Her skal de lave to point mere, end Danmark får i sine sidste opgør i turneringen, så danskerne har fine muligheder for at overleve i A-gruppen i det, der er Bäckmans sidste slutrunde i spidsen for det danske landshold.

- Jeg har prøvet kampe som den her før. Vi har tidligere været oppe mod Østrig og to gange Letland i den slags kampe. Men man bliver jo lige glad hver gang, man klarer den, siger Per Bäckman.

Se også: Dansk sejr efter overtids-drama

Han giver i første række roser til de tre backer, der til daglig spiller i Nordamerika, Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen og ikke mindst Philip Larsen, der var på isen i hele 26 minutter.

- Vi havde aldrig klaret det her, hvis vi ikke havde haft dem. Det her er noget andet end at spille i AL-Bank Ligaen, siger Per Bäckman.

0 kommentarer
Vis kommentarer