Kronprinsen: OL-billet i ishockey er kronen på værket

Kronprins Frederik mener, at ishockeylandsholdet kan blive et nationalt samlingspunkt ved vinter-OL i Sochi

Ishockeylandsholdet kommer ikke til at mangle støtte i aftenens OL-kvalifikationskamp mod Ukraine.

Der forventes op imod 5000 tilskuere i SE Arena i Vojens, og blandt dem er kronprins Frederik, der i kraft af sit medlemskab af den internationale olympiske komité (IOC) selvfølgelig er særligt interesseret.

Kronprinsen, der også var på lægterne for fire år siden, da kvalifikationen til Vancouver-legene glippede, tror på dansk OL-billet denne gang.

- For fire år siden havde vi ikke den fornødne skarphed i den sidste kamp mod Norge i Oslo.

- Denne gang spiller vi på hjemmebane, og vi er en del erfaringer rigere, og det tror jeg vi kan drage nytte af. Jeg er ser optimistisk på vores chancer, siger han til Ritzau.

Det danske IOC-medlem er ikke i tvivl om, at dansk OL-kvalifikation vil få afgørende betydning for den hjemlige interesse for legene i russiske Sochi om et år.

- Det vil få afgørende betydning. Internationalt er ishockey for vinter-OL, hvad atletik er for sommer-OL. Det er én af de helt store begivenheder.

- Jeg tror, at det kunne blive et samlingspunkt for os danskere, ligesom håndboldholdet gennem mange år været det, siger kronprinsen.

Han mener dog også, at dansk ishockey har meget at vinde ved at komme med til OL.

- Vi har gennem en del år klaret os godt ved VM, men i ishockey er en OL-deltagelse langt mere prestigefyldt end en VM-deltagelse, så set i relation til den positive udvikling, dansk ishockey har gennemgået, vil en OL-deltagelse være kronen på værket, siger han.

Aftenens kamp begynder klokken 20. Fredag gælder det Slovenien og søndag Hviderusland. Der spilles om én OL-billet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere