Jannik: Jeg spiller VM for Danmark

Det danske landshold bliver forstærket frem mod VM. Jannik Hansen melder sig under fanerne

Jannik Hansen tager en tørn for Danmark i Sverige og Finland til maj. (Foto: AP)
Jannik Hansen tager en tørn for Danmark i Sverige og Finland til maj. (Foto: AP)

Skuffelsen har knap nok nået at lægge sig efter søndagens playoff-nedtur med Vancouver Canucks.

Alligevel lægger Jannik Hansen ikke skjul på, at han er klar til at spille VM for Danmark i maj, nu sæsonen er forbi i NHL.

- Der er nogle detaljer, der skal falde på plads, men jeg har været i kontakt med Danmarks Ishockey Union og har sagt ja til at deltage, så nu er det op til klubben, siger han til ekstrabladet.dk mandag.

- Men normalt er det ikke noget, de stiller sig på bagbenene over. Det er dog ikke til at sige endnu, siger han.

Kæmpe fiasko
Canucks nåede sidste sæson finalen men røg altså allerede ud i første runde af playoffs efter samlet 1-4-nederlag til Los Angeles Kings. En kæmpe skuffelse i hockey-tossede Vancouver.

- Det er en kæmpe fiasko for os. Selv om vi selvfølgelig taber det hele med denne ene kamp, så er det ikke kun den, vi taber slutspillet på.

- Vi har ikke scoret på vore chancer, og gør man ikke det, så bliver margin til fejl i den anden ende meget mindre. Vi havde sikret os hjemmebanefordel og gjort vores forarbejde. Men grundspillet betyder intet. Det er de 16 kampe i slutspillet, der er afgørende for sæsonen, siger han.

Altid spændende
Han kan dog se tilbage på en sæson, hvor han har udviklet sig til en af de bærende kræfter på holdet. Og med det in mente kan han følge NHL-kollegaerne Philip Larsen, Lars Eller og Frans Nielsen, der alle spiller VM for Danmark i Sverige og Finland.

- Det er altid spændende at spille på landsholdet. Der er mange af spillerne, som jeg ikke har set i en hel del år efterhånden og mange nye ansigter, så det bliver spændende.

- Men lige nu skal jeg lige komme over den her skuffelse, og så begynder jeg at lade op til VM om et par dage, siger Jannik Hansen.

Mens skadede Peter Regin fra Ottawa Senators definitivt er uden chance for at spille VM, kan Mikkel Bødker stadig nå det. Han og Phoenix Coyotes er dog stadig med i slutspillet og har gode chancer for at nå videre. Arizona-mandskabet fører 3-2 over Chicago Blackhawks.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere