Annonce:
Annonce:

Ishockey-stjerne igen ude med hjernerystelse

NHL-stjernen Sidney Crosby må på ny stille skøjterne efter nye tilbagefald

Ny pause for Crosby (Foto: AP)
Ny pause for Crosby (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ishockey

Det var så godt, men er blevet så skidt.

Netop som verdens største ishockeystjerne, Sidney Crosby, så ud til at have fået gang i skøjterne igen efter sin alvorlige hjernerystelse, er det på ny gået galt.

Den 24-årige canadiske vidunderdreng sad ude i 10 måneder, men med to mål og to assists i comebackkampen sidst i november mod Frans Nielsens New York Islanders, lignede Crosby igen den superstjerne, som Pittsburgh Penguins har savnet så meget.

Ude på ubestemt tid
Otte kampe blev det dog blot til i denne omgang. For efter et nyt slag i hovedet i nederlaget til Stanley Cup-vinderne Boston Bruins natten til tirsdag i sidste uge, blev han igen dårlig. Og efter at have overvejet situationen nøje i en uges tid, må han erkende, at han igen er ude på ubestemt tid.

Annonce:

Han har endda taget og bestået en såkaldt ImPACT-test, der er designet til at identificere en mulig hjernerystelse hos en atlet, men han stoler mere på sin egen krop og må altså hæve sin fyrstelige gage fra tilskuerpladserne.

– Jeg var på is dagen efter med en lille smule ubehag, og det føltes ikke rigtigt. Efter at have vendt situationen med en masse mennesker, så er vi kommet frem til, at det er bedre at være forsigtige og ikke tage nogen chancer, siger Sidney Crosby, der i 2009 blev den yngste kaptajn til nogensinde at have hævet en Stanley Cup.

Frustrerende tilskuerrolle
Den sejr så han i store dele af sidste sæson ud til at kunne gentage. Alle rekord-lamper var tændt, men halvvejs var det slut.

Crosby blev blot noteret for 41 af de 82 kampe i grundspillet, men hans vigtighed blev understreget af, at han alligevel blev topscorer for Penguins.

Det bliver han med stor sandsynlighed ikke i år, og det er også tvivlsomt, om holdet kan blive en dominerende faktor uden den indflydelsesrige kaptajn. Og det – og tilskuerrollen – frustrer Sidney Crosby i stor stil.

– Jeg tror ikke, at ’frustreret’ overhovedet beskriver det. Men jeg kigger på mine ImPACT-test, og jeg er langt bedre stillet, end da jeg oplevede det første gang, siger han for på en eller anden måde at finde trøst i situationen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: