Dansk VM-målscorer: En forløsende scoring

Morten Poulsen var kun på isen i otte minutter mod Tjekkiet, men stod alligevel for den danske træffer

Morten Pouslen fejres af holdkammeraterne. (Foto: AP)
Morten Pouslen fejres af holdkammeraterne. (Foto: AP)

Da det danske ishockeylandshold desperat stod og skulle bruge en scoring mod slutningen af VM-kampen mod Tjekkiet, blev holdet reddet fra uventet kant.

Det var nemlig fjerdekædespillerne Kim Staal og Morten Poulsen, der spillede sig frem til den 1-1-scoring, der gav danskerne et vigtigt VM-point trods 1-2-nederlaget efter straffeslag.

- Det var lidt af en forløsning at få den i kassen. En af de ting, jeg gerne vil bidrage med, er mål. Det er jo det, en angriber skal gøre, så det var rart at se den gå ind, siger målscoreren Morten Poulsen.

De to danskere fik kun godt otte minutters istid hver, men det var altså nok til at gøre det, Mikkel Bødker, Nichlas Hardt og de andre topforwards ikke kunne, da de sørgede for udligningen med fire minutter igen.

- Kim Staal og jeg havde ikke spillet så meget, så vi aftalte, at vi skulle give den fuld gas i det skift, fordi det formentlig ville være det sidste tid, vi fik på isen, forklarer Morten Poulsen.

Selv om det altså ikke blev til sejr, kan danskerne glæde sig over, at de fik det bedste resultat nogensinde mod Tjekkiet.

- Det handler om at være tålmodige, at vi står sammen som et hold og er villige til at lave lortearbejdet med at blokere skud, når vi er i undertal, forklarer Morten Poulsen.

- Vi holdt dem på relativt få chancer, og selv om de fik et mål på et dårligt tidspunkt, kom vi tilbage. Jeg synes, vi var det point værd, som vi fik, mener forwarden fra Oskarshamn.

Danmark skal i aktion næste gang lørdag middag, hvor holdet møder Schweiz.

0 kommentarer
Vis kommentarer