I fængsel for ishockey-vold

ISHOCKEY: 27-årig Gentofte-spiller blev dømt på linjedommers forklaring

Andreas Mattsson, ishockeyspiller i 1. divisionsklubben Gentofte, må 20 dage i fængsel, fordi han i en kamp mod Gladsaxe mistede besindelsen og hamrede sin stav i hovedet på modstanderen Sune Hansen.

Rent sportsligt har Mattsson fået ti spilledages karantæne for sin voldelige adfærd.

Episoden var kulminationen på det intense opgør mellem de to lokale rivaler. Det er kampen, som ikke må tabes. Da holdene mødtes først i december, var der lagt op til et nyt brag, men det sportslige blev sat i baggrunden.

BEVIDSTLØS
Efter kampen meldte Sune Hansen Andreas Mattsson til politiet, og retten i Gladsaxe har nu idømt Gentofte-spilleren den ubetingede fængselsdom.

I retten forklarede Mattsson, at Gladsaxe-spilleren havde lavet en rå eftertackling mod ham ved bevidst at støde ind i ham for derefter at spænde ben. Liggende på isen havde Mattsson ifølge sin egen forklaring så med moderat kraft forsøgt at ramme modstanderen.

Der var flere forskellige forklaringer, men retten lagde vægt på linjedommer Ole Brennalts forklaring. Han stod tæt på situationen og kunne fortælle, at Andreas Mattsson stående og fuldt bevidst og med fuld kraft havde hamret staven i hovedet på Sune Hansen, der faldt om på isen. Han var bevidstløs et kort øjeblik, men han kunne dog selv køre ud af isen.

En ambulance kørte ham til skadestuen, hvor han blev holdt til observation for hjernerystelse, men efter 14 dages pause, var Sune Hansen klar igen.

SYMPATISK FYR
Andreas Mattsson ville i aftes ikke udtale sig om, hvorvidt han anker dommen.

- Jeg er lige blevet ingeniør og skal ud og spise. Så jeg har ikke tid til at tale. Ring til min formand, nåede Andreas Mattsson at sige, før han forsvandt for at fejre sin afsluttende eksamen.

- Jeg vil ikke kommentere dommen, idet jeg ikke har talt med Andreas. Nu må vi selvfølgelig tage dommen op i bestyrelsen, men udgangspunktet er, at Andreas er en sympatisk type. En rolig fyr, der er i gang med sit ingeniørstudie, siger Gentoftes formand Enver Hansen, der ikke så lokalopgøret.

Det gjorde Gladsaxes formand, Benny Nielsen.

- Det så slemt ud, og vi fik fortalt, at det var godt, slaget ramte hjelmen og ikke fem centimeter længere nede. Så kunne det være gået rigtig galt, siger Benny Nielsen, der lod Sune Hansen bestemme, om sagen skulle i retten.

- Vi lovede at bakke ham op, hvis det blev nødvendigt, siger Benny Nielsen, der for 14 dage siden havde et møde med ledelsen i Gentofte.

- Vi blev enige om at prøve at få det sportslige i højsædet i vore kommende lokaldueller, så vi kan slippe for den dårlige omtale.

Kampen først i december endte i øvrigt uafgjort 4-4.
0 kommentarer
Vis kommentarer