Galbraith skudt i sænk af verdensmestrene

Patrick Galbraith måtte - som i 2010 - hente pucken ud af målet adskillige gange, da Danmark tabte til Sverige 5-2

Patrick Galbraith havde en aften, hvor ikke meget lykkedes mpod de svenske verdensmestre. (Foto: AP/Martin Meissner)
Patrick Galbraith havde en aften, hvor ikke meget lykkedes mpod de svenske verdensmestre. (Foto: AP/Martin Meissner)

ÄNGELHOLM (Ekstra Bladet): Der må have været en vis form for deja vu for Patrick Galbraith onsdag aften i Lindab Arena i Ängelholm.

Sidst den danske keeper gæstede isen i det nordvestlige Skåne var op til det succesfulde VM i 2010 i Tyskland, hvor Danmark nåede kvartfinalen. Dengang fik han godt og vel susen for ørene i 10-3-afklapsningen - og det gjorde han også onsdag.

Ganske vist denne gang i en mildere udgave, men 5-2 (2-1, 3-0, 0-1) må også siges at være et nederlag, der er til at tage at føle på.

På plussiden skal det noteres, at den danske trup langt fra VM-klar. Halvdelen bliver formentlig skiftet ud inden VM-åbningen 10. maj i Minsk mod netop Sverige.

Se også: Dansker giver NHL-keeper søvnløse nætter

På minussiden må det dog også tilføjes, at 'Tre Kronor' heller ikke har ramt den endelige trup - landstræner Pär Mårts vil, trods det faktum at det er et OL-år, hvor flere NHL-spillere vælger VM fra, formentlig skifte næsten alle mand ...

Fra start kunne man se, at der derfor var meget mere at slås for hos de danske gæster, hvor alle spillere lagde ud i et fremragende tempo. Og der var ikke engang spillet tre minutter, da Patrick Björkstrand bragte Danmark på 1-0 assisteret af Jesper B. Jensen.

Omkring midtvejs i perioden ramte Kim Staal stolpen i Danmarks første powerplay, og generelt fik de dominerende danskere svenskerne til at se ud som alt andet end verdensmestre - som de onsdag var mere af navn end af gavn, da blot to spillere var med til at løfte trofæet i Stockholm sidste år.

Se også: Herning fremtvinger afgørende DM-finale i ishockey

Den svenske attitude ændrede sig dog, da Sonny Hertzberg efter 14 minutter nonchalant fik spillet pucken ind foran eget mål, og så slog Joel Lundqvist til.

Nu kunne svenskerne pludselig det hele, og presset mod det danske mål blev øget.

Et par minutter senere blev et svensk slagskud fra Daniel Rahimi halvklaret af Patrick Galbraith, og den løse puck blev forsøgt clearet af Phillip Bruggissier, men Kristianstads-backen fik i stedet skovlet pucken i eget net.

Se også: Dansk NHL-stjerne klar til VM

Fra starten af anden periode, var der fornyet dansk tro på tingene - i hvert fald indtil Nichlas Torp efter et par minutter og en slat affyrede et slagskud fra blå linje. Det blev nuppet af Patrick Galbraith, men den danske målmand fik prikket pucken ind bag stregen med sin skøjte - og så var Sverige på 3-1.

Der var mere blå-gul jubel, da der var spillet syv minutter af perioden. Endnu engang var det et slagskud fra blå linje - denne gang fra Patrik Hersley - og på ny måtte Galbraith give op.

Det måtte han igen seks minutter senere, da Pär Arlbrandt tog et træk ind i banen og hamrede pucken forbi den danske keeper.

Se også: Svækket ishockeylandshold får smæk i første VM-test

Tredje periode udviklede sig til en stillingskrig, hvor danskerne kom bedre med, mens de svenske spillere så meget godt tilfredse ud med tingenes tilstand.

Og det udnyttede Patrick Björkstrand til at pynte på resultatet og gøre sig til dobbelt målscorer. KHL-forwarden fra Medvascak Zagreb opfangede en returpuck og skubbede den det sidste stykke ind over stregen.

Der er dog snart mulighed for revanche, da Danmark fredag eftermiddag igen møder Sverige - denne gang i Malmö Isstadion.

0 kommentarer
Vis kommentarer